; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Reflexii malefice

29 September 2008

“Oglinzi malefice” e un film de groaza cu elemente politiste, rezultatul nefiind nici prea-prea, nici foarte-foarte.

In urma cu un an, Ben Carson (Kiefer Sutherland, cunoscut pentru rolul din serialul “24”) impusca mortal un alt politist, isi pierdea slujba si sotia lui, Amy (Paula Patton), il dadea afara din casa, speriata de comportamentul lui neprevazut si dominat de accese de violenta necontrolate. Obsedat de remuscari, Ben apeleaza la medicamente pentru a-si reveni si se muta pe canapeaua surorii lui, Angela (Amy Smart). In incercarea de a-si reconstrui viata si de a-si recupera familia, fostul om al legii se angajeaza ca paznic de noapte in cladirea fostului magazin comercial de lux Mayflower, care – in urma unui incendiu – a fost distrus complet, cu exceptia oglinzilor uriase, care au fost mentinute extrem de curate de catre fostul paznic de noapte.

Oglinda, oglinjoara…
Tocmai cand incepe sa aiba putina stabilitate, Ben se confrunta cu evenimente care il fac sa-si puna la indoiala propria stabilitate mentala: in timpul rondurilor pe care le face noaptea, acesta incepe sa auda voci, sa vada persoane desfigurate si sa simta pe propria piele ca oglinzile din cladirea Mayflower ascund ceva malefic. Fireste, in loc sa isi dea demisia, Ben decide sa investigheze misterul, atragand blestemul asupra familiei si copiilor lui – Michael (Cameron Boyce) si Daisy (Erica Gluck).
Daca subiectul si desfasurarea actiunii sunt destul de previzibile, finalul peliculei este bine scris, aducand filmului o incheiere potrivita. Desi exista foarte multe asemanari intre acest film si pelicula sud-coreana “Into the Mirror” (2003) – al carei nume a fost folosit, de altfel, ca titlu provizoriu pentru “Oglinzi malefice” -, regizorul Alexandre Aja a negat ca pelicula cu Kiefer Sutherland ar fi un remake.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare