; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Recomandările TV Mania pentru vineri, 26 februarie

26 February 2010

.

Refrenul iubirii

– film artistic –

Acasă – 20.30

.

(De-lovely)
Romance, SUA, 2004
Regia: Irwn Winkler
Cu: Kevin Kline, Ashley Judd, Jonathan Pryce, Kevin McNally, Sandra Nelson, Allan Cordruner, Peter Polycarpou, Keith Allen, James Wilby, Kevin McKidd

.

De-Lovely

'De-Lovely' este o dramă muzicală, despre viaţa şi cariera celebrului compozitor Cole Porter. Filmul îl prezintă pe Cole Porter (Kevin Kline) la o vârstă înaintată, când privind în urmă, îşi vede viaţa ca pe unul dintre spectacolele sale, desfăşurat în trei acte. Pe acordurile celor mai celebre şi populare melodii, precum 'Its De-Lovely', 'Anything Goes', 'Night and Day', trecutul lui Porter iese la iveală, amintindu-i de relaţia sa cu cea care i-a fost soţie, dar şi muză, Linda Lee Porter (Ashley Judd).
Porter a cunoscut-o pe Linda la Paris, unde aceasta venise să îşi recapete forţele după divorţul de fostul său soţ. Şarmul şi inteligenţa lui Porter o fac pe Linda să se îndrăgostească imediat de el şi cei doi descoperă că au multe lucruri în comun. Astfel, Porter şi Linda se căsătoresc, deşi ea este conştientă că noul său soţ este gay. Când Porter cunoaşte succesul ca şi compozitor, acesta începe să o neglijeze pe Linda şi să îşi îndrepte atenţia către bărbaţii care roiesc în jurul său. Însă cei doi se vor apropia din nou atunci când Porter suferă un accident în urma căruia nu îşi mai poate folosi picioarele, iar Linda este diagnosticată cu cancer…
'De-Lovely' beneficiază de participarea unor cântăreţi celebri precum: Diana Krall, Sheryl Crow, Alanis Morisette, Elvis Costello, Robbie Williams sau Mick Hucknall.

.

Secretele de la palat

– film serial –

TVR1 – 18.35

Secretele la palat

.

Mi-shil o trimite pe Deok-man cu un mesaj pentru prinţesa Cheon-myeong şi pentru Yu-sin: dacă prinţesa nu va pleca de la palat, foarte multe rele li se vor întâmpla locuitorilor din Gaya. Toţi oamenii din Gaya sunt alungaţi din Sorabol. Pentru a-i câştiga de partea ei pe Yu-sin şi pe Kim Seo-hyun, Mi-shil este hotărâtă să o mărite pe fiica lui Ha-jong cu Yu-sin. Prinţesa Cheon-myeong află că mama lui Deok-man, So-hwa, a fost servitoarea regelui.

.

.

.

Legea e lege

– film artistic –

Pro Tv – 20.30

.

(U.S. Marshals)
Acţiune, SUA, 1998
Regizor: Stuart Baird
Cu: Tommy Lee Jones, Wesley Snipes, Robert Downey jr., Kate Nelligan, Joe Pantoliano

.

Legea e lege

Sam este desemnat să escorteze un criminal foarte periculos la o închisoare de maximă securitate, în Misssouri. În acelaşi avion se află şi Mark Sheridan (Wesley Snipes) care este acuzat de FBI pentru două crime, deşi el susţine că este nevinovat. Avionul se prăbuşeşte, iar Sheridan reuşeşte să scape. Sam este informat de către superiorii săi că trebuie să-l prindă pe acesta cu orice preţ. Gerard porneşte în căutarea fugarului, alături de excentricul agent guvernamental John Royce (Robert Downey jr.). Curînd, Gerard începe să se întrebe de ce este atît de important pentru guvern bietul Sheridan, în timp ce acesta din urmă vrea să dovedească, într-o cursă contra cronometru, că nu este vinovat.
Suspiciunile lui Sam sînt confirmate pe parcusul investigaţiei, poliţiştii de existenţa unei posibile conspiraţii a guvernului în care John era implicat pînă peste cap. Şi din acest moment începe urmărirea: vicleanul criminal îşi promite că nu va fi prins, poliţiştii obsedaţi de jurămîntul lor de credinţă faţă de o întreagă naţiune promit că-l vor aduce în faţa justiţiei.

.

Dispari în 60 de secunde

– film artistic –

Prima Tv – 20.30

.

(Gone in Sixty Seconds)
Acţiune, SUA 2000
Regia: Dominic Sena
Cu: Nicolas Cage, Angelina Jolie

.

Dispari în 60 de secunde

Randall “Memphis” Raines (Nicolas Cage) îşi abandonase cu mult timp în urma viaţa de delicvent, dar după vizita unui “vechi” prieten, descoperă că nu are altă alegere decât să se întoarcă la ceea ce făcea cel mai bine -furtul maşinilor- pentru a salva viaţa fratelui său. Trebuie să fure 50 de maşini într-o noapte. Un adevărat împătimit al automobilelor, Memphis are o pasiune arzătoare pentru maşini. El cunoaşte şi iubeşte fiecare şurub, fiecare bucată cromată. Memphis este un hoţ de maşini de proporţii legendare. Nici o încuietoare oricât de sofisticată şi nici un tip de alarmă nu îl pot opri, maşina dispare în 60 de secunde. Ani întregi, Memphis a eludat legea furând orice marcă şi model posibil, cu excepţia iubitei sale maşini Eleanor, un Shelby Mustang GT 500 din 1967. Când totul a devenit prea intens pentru el, Memphis îi părăseşte pe toţi cei dragi în căutarea unei vieţi diferite. Dar, când fratele sau mai mic (Giovanni Ribisi) încearcă să îi calce pe urme, Memphis este atras din nou către vechea sa viaţă.

.

Animal de pradă

– film artistic –

Antena 1 – 22.30

.

Benicio del Toro

(The Hunted)
Acţiune, SUA, 2003

Regia: William Friedkin
Cu: Tommy Lee Jones, Benicio del Toro, Connie Nielsen, Leslie Stefansob, John Finn

.

Filmul, prezintă lupta interioară care se desfăşoară în sufletul unui om şi încercarea acestuia de a se confrunta cu partea întunecată a personalităţii sale. Un fost antrenor al trupelor speciale trebuie să se confrunte cu fostul său elev, unul dintre cei mai buni asasini ai trupelor speciale, care acum este un renegat. Trăind în sălbăticia pădurilor din Oregon, Aaron Hallam ucide cu brutalitate patru vânătoori de cerbi, iar agenţii FBI cer ajutorul fostului antrenor al asasinului, singurul care îl poate opri.

.

Vasul fantomă

– film artistic –

Pro Tv – 23.15

.

Vasul fantomă

(Ghost Ship )
Thriller, SUA, 2002

Regia: Steve Beck
Cu: Gabriel Byrne, Julianna Mrguiles, Isaiah Washington, Ron Elard, Karl Urban

.

Un echipaj de mercenari pleacă în căutarea unui vas abandonat. Ceea ce descoperă însa în largul marii Bering depăşeşte cu mult imaginaţia echipajului: un vas care pluteşte în derivă de mai bine de patruzeci de ani, fără nici o persoană la bord. Dorind să dezlege misterele ce-l învăluie şi să-l aducă înapoi la ţărm pentru a scoate bani din vînzarea lui, mercenarii decid să urce pe el. Aici descoperă o comoară cu un secret ucigător. Lucruri ciudate încep să se întîmple şi curînd toţi încep să lupte pentru supravieţuire.

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare