; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Recomandările TV Mania pentru joi, 11 februarie

11 February 2010

.

Înger sau diavol

– film artistic –

National – 20.15

.

James Belushi

(Angel’s Dance)
Acţiune, SUA/Germania, 1999

Regia: David L. Corley
Cu: James Belushi, Sheryl Lee, Kyle Chandler, Frank John Hughes

.

După ce salvează viaţa nepotului unui cap mafiot, Tony (Kyle Chandler) primeşte oferta de a lucra ca asasin profesionist pentru mafie. El e dat în grija experimentatului Rosellini (James Belushi), care, ca test final, îi cere să ucidă o persoană la întâmplare. Tony o alege pe Angel (Sheryl Lee), o femeie delicată, pe care o salvează de la sinucidere şi de care se îndrăgosteşte, dar acesta e abia începutul.

.

Afurisitul de telefon

– film artistic –

Kanal D – 20.15

.

Diane Keaton şi Meg Ryan

(Hanging Up)
Comedie, 2000

Regia: Diane Keaton
Cu: Meg Ryan, Diane Keaton, Lisa Kudrow, Walter Mathau

.

Trei surori trecute de 40 de ani (Diane Keaton, Meg Ryan şi Lisa Kudrow) trebuie să lase deoparte neînţelegerile şi reproşurile pe care şi le fac reciproc pentru a fi alături de tatăl lor bătrân şi bolnav. Acestuia (Walter Matthau), un scriitor pe vremuri alcoolic, nu-i mai convine nimic în ultima vreme şi e greu de suportat. Dar, pentru că se află pe patul de moarte, fetele lui îi iartă totul. 

.

Nu da înapoi

– film artistic –

Pro Tv – 20.30

.
(Never Back Down )
Acţiune, SUA 2008
Regia: Jeff Wadlow
Cu: Sean Faris, Amber Heard, Gam Gigandet, Evan Peters, Leslie Hope, Djimon Hounsou

.

Nu da înapoi

Jake Tyler abia s-a mutat cu familia lui în Orlando. În timp ce el nu se simte deloc confortabil cu statutul de nou sosit în oraş, fratele său mai mic, Charlie, o duce foarte bine şi face paşi siguri spre o carieră de tenismen profesionist. Tocmai pentru că vrea să se integreze în colectiv, Jake acceptă invitaţia colegei sale de clasă, Baja, de a merge la o petrecere. Aceasta se dovedeşte a fi altfel decât îşi imagina el. El este obligat să se lupte cu Ryan McCarthy, un tânăr renumit pentru violenţa sa. Jake este bătut zdravăn, dar, în mod surprinzător, umilinţa de care are parte are şi o parte bună. Un coleg consideră că Jake are potenţial de luptător şi îi povesteşte despre un program local de arte marţiale mixte, condus de Jean Roqua. În ciuda părerilor preconcepute pe care Jake le are despre artele marţiale, el descoperă că acestea nu sunt doar o altă formă de lupte de stradă, ci o nouă artă, pe care îşi doreşte nespus să o ducă la perfecţiune. Roqua îl ia pe Jake sub tutela sa, iar tânărul descoperă că pentru a deveni un campion adevărat, trebuie să înveţe să fie răbdător, disciplinat, amabil şi cumpătat.  

.

Jocul unei minţi murdare

– film artistic –

Antena 1 – 20.30

.

Nemesis Game

(Nemesis Game)
Thriller, SUA, 2003

Regia: Jesse Warn
Cu: Adrian Paul, Carly Pope, Ian McShane

Sara Novak este o studentă introvertită în dulapul căreia se află câteva schelete. Fiind foarte reţinută din fire şi extrem de timidă, Sara preferă să-şi petreacă timpul alături de Vern, bătrânul proprietar al unui magazin de benzi desenate, care îi impărtaşeşte pasiunea pentru jocurile minţii şi ghicitori. Dar, când Sara vede că ghicitorile la care găseşte raspuns duc la moartea celor din jurul ei, îşi dă seama că totul este mult mai mult decât un simplu joc…

.

.

.

.

.

Uriașii: Elefantul

– documentar –

National Geographic Channel – 22.00

Uriaşii: Elefantul.

Elefanţii fac parte din categoria celor mai mari animale terestre, care, la naştere cântăresc aproximativ 100 kg. Cel mai în vârstă animal în captivitate are 86 de anişi a trăit în Taipei, Taiwan. Greutatea unui elefant oscilează între 2-5 tone, atingând o înălţime de 4 metri. Elefantul este singurul mamifer care nu poate sări. Experţii în anatomie disecă un elefant, în speranţa că vor afla adevărul despre remarcabila evoluţie a acestui animal.

.

.

Sex şi moarte

– film artistic –

HBO – 22.05

.

Sex şi moarte

(Sex and Death 101)
Comedie, SUA, 2007.

Regia: Daniel Waters.
Cu: Simon Baker, Winona Ryder, Leslie Bibb, Mindy Cohn, Dash Mihok

.

Înainte de a se însura cu Fiona, Roderick Blank (Simon Baker) primeşte un e-mail anonym care conţine 101 de nume. Fiona ocupă poziţia 29, iar primele 28 sunt femei cu care el a avut relaţii. Gândul că pe listă mai sunt încă 70 de persoane îl face depresiv, iar pericolul din viaţa lui apare odată cu o văduvă (Winona Ryder) care nu se află pe listă.
.

Memento

– film artistic –

TVR2 – 23.10

.

Thriller, SUA, 2000
Regia Christopher Nolan.
Cu: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss

*Două nominalizări la Oscar (pentru scenariu şi montaj)
*4 premii Independent Spirit
*Premiul pentru scenariu – Festivalul de Film Sundance

Guy Pearce şi Carrie Ann Moss

Leonard Shelby conduce din oraş în oraş, într-o maşină scumpă, poposind câte o noapte în moteluri obscure. Pare un om de afaceri bogat şi excentric. În realitate, bărbatul are un singur scop: să-l găsească şi să se răzbune pe cel care i-a omorât soţia, după ce poliţia a lăsat baltă cazul. Impedimentul principal este însă boala de care suferă: o formă rară de pierdere a memoriei pe termen scurt. Îşi aminteşte amănuntele vieţii sale de dinainte de “accident”, dar nu ţine minte ce s-a întâmplat cu 15 minute în urmă. Leonard îşi reconstruieşte viaţa din fotografii, documente, tatuaje şi gesturi obsesive care-i ţin loc de memorie. Ele îi alimentează dorinţa de răzbunare şi îl ajută să-şi amintească trecutul – până la un punct. Ce s-a întâmplat de fapt în momentul tragediei care i-a schimbat viaţa ?

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare