Homepage  / Vedete româneşti

Recomandările Dr. Mihai Pautov: „Somnul este şi cea mai bună cură de slăbit”

Recomandările Dr. Mihai Pautov: „Somnul este şi cea mai bună cură de slăbit”
3

de Cătălina Matei,

De cele mai multe ori, Sărbătorile vin la pachet cu multe excese, iar începutul de an nou cu multe rezoluții, curele de slăbire fiind doar un exemplu. Ce putem face pentru coprul nostru în 2022? Iată care sunt recomandările doctorului Mihail Pautov alias „MediCOOL” de la Antena 1.

Tocmai au trecut Sărbătorile… încă ne refacem. Ce putem face pentru a începe mai ușor noul an?

Să nu mai punem atâta presiune pe noi, cu toate listele prin care vrem să devenim „cea mai bună versiune a noastră” … versiunea asta pare foarte departe de noi iar asta ne împiedica în a deveni poate ceva mai buni, nu cei mai buni; Aş începe să fac schimbări mărunte, zilnice, care cumulativ aduc rezultate mari; Poarte renunţ la o friptură pe zi, fac 500 de paşi mai mult, dorm mai bine.

În ce măsură sunt recomandate detoxifierile? Și ce fel de cure recomanzi?

Cea mai bună cură de detoxifiere este somnul! 8 ore pe noapte. Somnul detoxifica creierul, la propriu, iar un creier odihnit şi sănătos ne ajută să ne atingem celelalte obiective; ne ajută să nu poftim la lucruri nesănătoase; ne ajută să ne concentrăm pe ce contează cu adevărat; Ştiţi peştişorul de aur care te îţi îndeplineşte  o singură dorinţă iar dorinţa ta este să ai încă 1000 de dorinţe îndeplinite? Aşa este somnul; fără el nu merge nimic, iar cu el merge orice; Pe lângă asta, când dormi suficient metabolismul tău lucrează la maxim; când dormi sub 6 ore, metabolismul scade cu până la 40%, şi în felul acesta te îngraşi mâncând puţin. Deci somnul este şi cea mai bună cură de slăbit.

Cum a fost 2021 pentru tine?

Chiar dacă a fost greu pentru mulţi, şi pentru mine,  nu mă feresc să spun că pentru mine a fost fenomenal. A venit cu anxietăţi şi frici, cu multe schimbări, în job, în modul de lucru, în comunicarea cu cei apropiaţi, dar nu mă feresc să spun că am reuşit să trec peste probleme şi am devenit mai puterni, şi fizic, şi mintal, şi financiar. Este uimitor cum poţi să creşti atunci când condiţiile din jur te obliga să te schimbi şi să evoluezi ca să poţi ţine pasul cu vremurile.

Cum ai petrecut tu Sărbătorile?

Crăciunul acasă, în linişte. Revelionul în Egipt într-o mini vacanţa cu familia.

medicool-270691850_730355164602140_7581936202193130570_nIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Urmează un nou sezon de „MediCOOL”, la Antena 1. Care au fost cele mai interesante feedback-uri pe care le-ai primit până acum? De la colegi, prieteni, telespectatori…

Mi s-a spus des că le place formatul, că e interactiv şi nu te lasa să te plictiseşti, inssa am fost şi „urecheat” ca din cauza faptului că e difuzat sâmbătă dimineaţa, mairateaza ediţii.

Cum tratezi subiectele din emisiune care nu sunt acoperite de specializarea ta medicală?

Cu mult research înainte de a propune acest subiect! Este important de înţeles că eu nu tratez nimic în emisiune, iar specializarea mea ăsta spune, că pot să fac chirurgie şi doar atât, practic, ca tratament; în schimb, atunci când studiezi sau vorbeşti despre ceva, pregătirea medicală făcută în facultate şi apoi de-a lungul carierei medicale mă ajută să înţeleg concepte medicale complexe şi să le traduc oamenilor.

Dincolo de micul ecran, cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Nu este nicio zi obişnuită; dar ziua ideală arată aşa:

1. Ziua ideală începe cu ora la care te culci, iar asta este undeva între 21:00 şi 22:00

2. Mă trezesc la 6:00 şi beau o cafea, apoi plec să alerg.

3. Ajung acasă şi fac puţină birocraţie – facturi, plăti, management al unor proiecte pe care le am.

4. 2-3 ore de studiu şi research pe subiectele care mă interesează

5. Pauză de prânz cu familia.

6. Alte câteva ore de înregistrări / vlogs, etc.

7. Cină în familie şi activităţi pe afară sau prin casă

Toate acestea însă variază zilnic. Sincer, aş prefera să am mai mult timp pentru a nu face nimic. Şi culmea, este dovedit ştiinţific că acest timp „mort”, pierdut, în care „procrastinam”este de fapt benefic pentru creier.

Ne ajută să ne relaxăm, ne ajută imaginaţia şi creativitatea, ne ajută să ne conectăm mai bine la noi şi să înţelegem dacă ceva este în neregulă.

Dacă stai câteva ore fără să faci nimic şi te apucă o stare de anxientate, este simplu să-ţi găseşti ceva rapid de făcut: un film, suni un prieten, ieşi pe afară; încearcă însă să rămâi puţin cu starea asta, salut-o, şi întreab-o ce vrea de la tine; exact aşa! Îţi va fi de ajutor.

Ce urmărești la TV? Care sunt serialele tale preferate cu doctori? Și dintre personaje, cu cine crezi că te-ai înțelege de minune?

New Amsterdam – şi sigur m-aş înţelege cu Dr Max 🙂

Dacă nu ai fi ales Medicină, ce profesie crezi că ți s-ar fi potrivit? Și de ce?

Dacă n-aş fi ales medicina n-ar mai avea Buhnici loc de mine. Glumesc ( sau nu 🙂 ). Pentru că îmi place tot ce ţine de tehnologie, camere şi comunicare.

Ai fi rămas în România? (n.r. Mihail Pautov este originar din Republica Moldova)

For sure!

Cât de des mai ajungi în locurile natale, în Republica Moldova?

Înainte mergeam mai des; ultima dată am fost acum 2 ani. Ce idee bună mi-aţi dat pentru începutul lui 2022. Mulţumesc!

Ce alte planuri mai ai pentru 2022?

Voi lansa o carte la editura Bookzone, o carte despre sănătate în paşi mici dar siguri. Sezonul 3 şi 4 pentru „MediCOOL” poate? Şi… secret. Stay tunned!

Cel mai nou VIDEO
PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton