; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Amee and mastroianni la dolce vita

Recomandarea TVmania pentru seara de luni, 7 august: „La dolce vita”, cu Marcello Mastroianni, Anita Ekberg și Anouk Aimée

07 August 2017

Post TV: CINEMAX 2

Data și ora difuzării: Luni, 7 august 2017, ora 21.30

Titlu original: „La dolce vita'

Gen: dramă, coprod., 1960

Regia: Federico Fellini

Distribuție:Marcello Mastroianni, Anouk Aimée, Adriana Moneta, Yvonne Furneaux , Anita Ekberg

 

 

 „La dolce vita' este una din peliculele de referință ale cinematografiei italiene. Povestea prezintă o serie de evenimente din viața jurnalistului Marcello Rubini (Marcello Mastroianni) prin cercurile înaltei societăţi italiene, timp de şapte zile şi şapte nopţi. Lăsând în urmă existenţa provincială, Rubini vine la Roma cu gândul de a cunoaşte celebritatea, dar în curând se vede prins într-o lume coruptă, din care nu lipsesc amorurile efemere. Distribuţia e completată de nume ca Anita Ekberg şi Anouk Aimée. Filmul a cucerit Oscarul pentru costume. Cum regizorul Federico Fellini nu l-a dorit pe Paul Newman pentru rolul principal, producătorul Dino De Laurentiis l-a propus pe Gérard Philipe, gândindu-se că Mastroianni este un familist prea delicat' pentru a-l interpreta pe Marcello.

În regia lui Federico Fellini, filmul a dat naștere cuvântului paparazzi ce a fost inspirat din numele persinajului secundar Paparazzo interpretat de actorul Walter Santesso.

 

TRAILER: 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare