; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

PAWA25079

Reality-show-ul „Febra turcoazelor” debutează pe 20 aprilie la Viasat Explore. Află toate detaliile!

14 April 2021

Pe 20 aprilie începe la Viasat Explore, în premieră pe micile ecrane românești, reality-show-ul „Febra turcoazelor', despre viața de zi cu zi a unei familii de americani, proprietara mai multor mine de turcoaze. 

 

Folosită de oameni de mii de ani la realizarea de bijuterii, turcoazul este o piatră prețioasă căutată și foarte îndrăgită pentru tot în lume. Se spune că îi protejează pe cei care o poartă, că le aduce sănătate și noroc și pace sufletească. Dar ca să ajungă în mâinile noastre, cu ale sale culori fabuloase, turcoazul este un minereu ce trebuie scos din adâncurile pământului. Iar îndeletnicirea aceasta, după cum veți putea descoperi în „Febra turcoazelor', reality-show ce începe la Viasat Explore marți, 20 aprilie, nu prea are nimic fabulos în ea. Din contră, este o muncă dificilă, uneori periculoasă de-a dreptul, care necesită nu doar perseverență, dar și intuiție și un dram de noroc.

 

Clanul Otteson caută turcoazele

În statul american Nevada, undeva la nord de Las Vegas, într-un peisaj deșertic neprietenos, există câteva mine de turcoaze deținute de același clan, familia Otteson. De trei generații, aceștia își câștigă existența ca mineri, căutând și extrăgând din pământ unele dintre cele mai frumoase pietre prețioase de acest tip din lume (care acolo, la fața locului, arată cu totul altfel decât ce știm noi).

Capul familiei este Donna Otteson, o doamnă drăguță, cu niște bijuterii superbe. Însă nu vă lăsați înșelați de aparențe. Nu numai că Donna este cea care coordonează activitatea cumnaților și a nepoților săi (toată familia e implicată în afacere), dar nu ezită să-și suflece mânecile atunci când situația o cere. În chiar primul episod, doamna aceasta drăguță se urcă pe cal și pleacă în deșert călare, ca să caute un tip foarte rar de turcoaz, pentru un client japonez care vrea să-și extindă afacerea. 

E adevărat că membrii familiei Ottenson, mai ales bărbații – toți cu mâinile bătătorite și hainele prăfuite de la munca la mine – vorbesc despre bani și afacere și clienți. Însă, dincolo de toate, ceea ce îi unește este această febră a turcoazelor. „Este o patimă adevărată. Nu poți scăpa de ea', explică pentru pvtimes.com Tony Otteson, în timp ce fratele său, Trenton Otteson, e și mai plastic: „E în sângele nostru. Sângele nostru e turcoaz'. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare