; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cele mai ciudate reality-show-uri

29 December 2009

Doar câteva dintre formatele de reality-show-uri cu celebrităţi din Statele Unite ajung să fie adaptate de televiziunile autohtone.

Este, în egală măsură, un câştig şi o pierdere pentru telespectatorii din ţara noastră. Aceştia sunt scutiţi de tot felul de experimente ratate, însă nu pot să-şi facă o idee despre rezultatele halucinante la care se poate ajunge când producătorii profită de „vedete' ce ar face orice pentru a-şi ridica gradul de notorietate..

„Armed & Famous' (2007)

Primul loc este câştigat fără drept de apel de „Armed & Famous', reality-show-ul care a pus 5 semi-celebrităţi să facă pe poliţiştii în oraşul Muncie, din statul american Indiana. Emisiunea a debutat pe 10 ianuarie 2007, pe CBS, fiind retrasă după doar două săptămâni, dar nu înainte de a da naştere unui proces.

O femeie s-a plâns că în casa ei au intrat fără permisiune mai multe persoane necunoscute, care au chestionat-o. Şi cine ar putea să o învinovăţească? Nimeni n-ar fi putut să-i recunoască pe Jack Osbourne (fiul cântăreţului Ozzy Osbourne), La Toya Jackson (sora regretatului Michael Jackson), Erik Estrada (interpretul ofiterului Ponch din serialul „CHiPs ’99'), Trish Stratus (o fostă luptătoare de wresling) şi Wee Man (unul dintre protagoniştii seriei „Jackass'), mai ales deghizaţi în poliţişti.

.

„Celebrity Bull Riding' (2007)

Celebrity bull ridingÎn cadrul reality-show „Celebrity Bull Riding', americanii au avut ocazia să vadă cum nişte staruri disperate încearcă să devină experte în unul dintre cele mai periculoase sporturi din lume: călăritul de tauri. Alături de această inedită experienţă, concurenţii (dintre care îi menţionăm pe Stephen Baldwin şi Vanilla Ice) s-au ales cu plămâni perforaţi, coaste rupte şi mâini strivite, iar unii dintre ei s-au văzut nevoiţi să renunţe după doar câteva zile de filmări.

Nici emisiunea difuzată de Country Music Television (CMT) n-a avut o viaţă prea lungă, fiind rezumată după doar 6 episoade.

.

„The Apprentice: Martha Stewart' (2005)

The apprenticeMergând pe drumul deschis cu Donald Trump, producătorul tv Mark Burnett s-a gândit că Martha Stewart (care a ajuns la închisoare în urma unui scandal legat de tranzacţii bursiere) ar fi potrivită pentru a-i iniţia pe concurenţii reality-show-ului „The Apprentice în tainele afacerilor. Aţi putea fi tentaţi să credeţi că filmările s-au realizat înainte ca vedeta emisiunii să afle că o să ajungă la închisoare, însă v-aţi înşela. De fapt, multe dintre cele 16  episoade au fost filmate în casa prezentatoarei, unde aceasta mai trebuia să servească 5 luni de arest la domiciliu.

.

„Tommy Lee Goes to College' (2005)

Tommy leeManifestând un real dezinters faţă de milioanele de oameni obişnuiţi care merg zi de zi la colegiu, mai marii NBC au decis să-i dea drumul rockerului Tommy Lee în campusul Universităţii din Nebraska.

Pe parcursul celor 6 episoade ale reality-show-ului, protagonistul nici măcar nu s-a comportat ca o vedetă rock dezlănţuită, ci a încercat să-şi găsească un coleg de cameră, să intre într-o frăţie şi chiar să îşi îmbogăţească bagajul de cunoştinţe în materie de chimie.

.

„Mr. Personality' (2003)

mr-personalityLa 5 ani de la scandalul în care a fost implicată alături de fostul preşedinte american Bill Clinton, Monica Lewinsky a încercat să se folosească de faima astfel obţinută pentru a prezenta propria emisiune. Fox Television Network a difuzat cele 5 episoade „Mr. Personality'  în perioada aprilie-mai 2003.

Formatul presupunea ca o femeie, pe numele ei Hayley Arp, să-şi aleagă un soţ dintre 20 de burlaci, ale căror feţe erau acoperite în permanenţă de nişte măşti penibile. Un grup de americani a încercat să boicoteze emisiunea, însă demersul n-a mai avut niciun rost, din moment ce producţia a fost îngropată de audienţele prea scăzute.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare