Homepage  / Recomandări

Real Madrid – FC Barcelona, primul episod din „El Clasico” din 2023, se desfăşoară în Arabia Saudită

Real Madrid - FC Barcelona, primul episod din „El Clasico” din 2023, se desfăşoară în Arabia Saudită

de Tavi Cojocaru,

Primul „El Clasico” din 2023 are loc în Arabia Saudită, duminică seară, de la ora 21:00. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. 

Cele două vor lupta pentru trofeul aflat pe masă, Supercupa Spaniei. În noul format, patru echipe s-au bătut pentru acest trofeu. Real Madrid şi FC Barcelona s-au calificat după victorii dramatice şi identice în acelaşi timp, ambele după loviturile de departajare.

Real Madrid a învins-o pe FC Valencia, iar FC Barcelona a eliminat-o pe Betis Sevilla. 

Marile rivale s-au mai întâlnit până acum de 15 ori în Supercupa Spaniei. Madrilenii au un palmares favorabil, cu 9 victorii, în timp ce catalanii au doar 4 succese. Două meciuri s-au încheiat la egalitate.

Real Madrid – FC Barcelona: echipa lui Ancelotti este deţinătoarea trofeului

Real Madrid este actuala deţinătoare a Supercupei Spaniei, după o finală câştigată la ediţia precedentă în faţa celor de la Athletic Bilbao. 

Tot la ediţia precedentă, Real Madrid a învins-o în semifinale pe FC Barcelona cu 3-2. 

Jucătorii de la Real Madrid au fost vizitaţi şi încurajaţi de Cristiano Ronaldo înainte de duelul cu Barcelona. Cristiano Ronaldo s-a transferat recent la formaţia Al Nassr. 

Real Madrid are un antrenor, Carlo Ancelotti, care nu prea ştie să piardă finale. Xavi, tehnicianul Barcei, susţine că că e gata să-i strice acest record. 

„Toate trofeele sunt importante pentru a avea încredere și pentru a avea o atmosferă bună în vestiar. Avem aceeași nevoie de a câștiga ca și ei. Luptăm în fiecare zi pentru a ajunge în acest moment și echipa este motivată ca întotdeauna.

Sunt confortabili și obișnuiți cu acest tip de presiune și suntem foarte încrezători. Vorbim de jucători care nu au câștigat doar anul trecut. Trebuie să facem multe lucruri corect pentru a învinge FC Barcelona. Nu este doar intensitatea este cheia. Cheia este să jucăm un joc complet sub toate aspectele”, a spus Carlo Ancelotti înaintea primului duel cu Barcelona din 2023.

Pe teren vor fi toate marile vedete ale celor două superputeri. De la madrileni nu pot lipsi veteranii Benzema, Kroos, Modrici şi Courtois, dar şi tineri precum Vinicius jr sau Rodrygo. 

Şi Barcelona are cu ce se lăuda în atac, unde Ousmane Dembele şi Ansu Fati îl vor susţine pe polonezul Robert Lewandowski. Iar Raphinha rămâne o soluţie foarte bună de pe banca de rezerve.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton