Homepage  / Vedete străine

Reacția lui Scarlett Johansson, după ce OpenAI i-ar fi copiat vocea pentru ChatGPT. „Am fost șocată, furioasă”

Reacția lui Scarlett Johansson, după ce OpenAI i-ar fi copiat vocea pentru ChatGPT. „Am fost șocată, furioasă”
8

de Andra Stana,

Actrița Scarlett Johansson a declarat că a refuzat cererea OpenAI de a-și împrumuta vocea pentru un sistem de conversație ChatGPT și că a fost „șocată” și „furioasă” că firma nu a luat măsuri și, în schimb, a folosit o voce foarte asemănătoare cu a ei.

Scarlett Johansson, prima reacție după ce OpenAI i-ar fi copiat vocea pentru ChatGPT

Johansson, într-o declarație furnizată publicației Variety, a spus că avocații ei au contactat OpenAI pentru ca vocea lui Sky, una dintre noile voci din chatbotul GPT-4o, să fie retrasă.

OpenAI a introdus săptămâna trecută vocea Sky, care suna foarte asemănător cu cea a companionului AI fără corp al lui Johansson din filmul „Her” din 2013 al lui Spike Jonze, într-o demonstrație a GPT-4o. Luni, compania a declarat că va „pune pe pauză” utilizarea vocii Sky. „Credem că vocile AI nu ar trebui să imite în mod deliberat vocea distinctivă a unei celebrități – vocea lui Sky nu este o imitație a lui Scarlett Johansson, ci aparține unei alte actrițe profesioniste care își folosește propria voce naturală”, a fost declarația celor de la OpenAI.

Scarlett JohanssonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

La rândul ei, Johansson a recunoscut că a fost contactată de directorul general al OpenAI, Sam Altman, în septembrie 2023, în legătură cu angajarea ei de către companie pentru a asigura vocea pentru ChatGPT 4.0. Ea a spus că a refuzat din „motive personale”.

„Când am auzit demo-ul lansat, am fost șocată, furioasă și neîncrezătoare”

„Când am auzit demo-ul lansat, am fost șocată, furioasă și neîncrezătoare că domnul Altman ar fi urmărit o voce care suna atât de ciudat de asemănătoare cu a mea, încât cei mai apropiați prieteni ai mei și agențiile de știri nu au putut face diferența”, a declarat Johansson. „Domnul Altman chiar a insinuat că asemănarea a fost intenționată, scriind pe Twitter un singur cuvânt «ea» – o referire la filmul în care eu am dat vocea unui sistem de chat, Samantha, care formează o relație intimă cu un om.”

Johansson a cerut o legislație care să protejeze persoanele fizice împotriva deturnării numelui, imaginii sau asemănării lor. „Într-o perioadă în care ne confruntăm cu toții cu deepfakes și cu protecția propriei noastre asemănări, a propriei noastre opere, a propriei noastre identități, cred că acestea sunt întrebări care merită o claritate absolută”, a spus ea. „Aștept cu nerăbdare o rezolvare sub forma transparenței și a adoptării unei legislații adecvate care să ajute la asigurarea protecției drepturilor individuale.”

„Vocea lui Sky nu este cea a lui Scarlett Johansson”

Solicitat să comenteze, OpenAI a trimis această declarație din partea lui Altman: „Vocea lui Sky nu este cea a lui Scarlett Johansson și nu a fost niciodată intenționată să semene cu a ei. Am distribuit actorul din spatele vocii lui Sky înainte de orice contact cu doamna Johansson. Din respect pentru doamna Johansson, am încetat să mai folosim vocea lui Sky în produsele noastre. Ne pare rău față de doamna Johansson că nu am comunicat mai bine.”

Vocea ChatGPT, asemănătoare cu cea a lui Johansson, a fost baza unei glume la finalul sezonului „Saturday Night Live” din weekend, la adresa soțului ei, Colin Jost, coprezentatorul emisiunii Weekend Update. Citind o glumă (scrisă de Michael Che) de pe o carte de replică, Jost a spus: „ChatGPT a lansat o nouă funcție de asistent vocal inspirată de personajul AI al lui Scarlett Johansson din «Her», pe care nu m-am deranjat niciodată să îl urmăresc, pentru că, fără acel corp, ce rost are să ascult?”.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton