Homepage  / Vedete româneşti

Reacția lui Dan Negru după ce România a pierdut bronzul la gimnastică. Ce mesaj le-a transmis gimnastelor Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea

Reacția lui Dan Negru după ce România a pierdut bronzul la gimnastică. Ce mesaj le-a transmis gimnastelor Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea
6

de Cristina Țapu,

Prezentatorul Dan Negru a scris un mesaj emoționant pe pagina personală de Facebook la scurt timp după ce România a pierdut medalia de bronz la gimnastică, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Dan Negru, mesaj după eșecul echipei de gimnastică de la Jocurile Olimpice din Paris

Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul patru la sol, luni, în concursul de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Voinea s-a clasat pe cinci.

Ana Maria Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia și ea a fost cea care a obținut medalia. Eșecul echipei de gimnastică de la Jocurile Olimpice a fost amplu dezbătut în mediul online, iar mulți dintre internauți au fost de părere că echipa României a fost neîndreptățită.

gimnasta 6Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

„Mi-este ruşine pentru că am mai şi urcat acolo sus. Îmi pare rău, pentru că aş fi putut duce din nou România pe podium la gimnastică. A fost… Staţi să-mi aleg cuvintele. A fost o finală la care nu mă aşteptam. În primul rând am plâns două zile încontinuu până acum pentru că am ajuns în finală şi m-am gândit că mai bine plâng înainte de finală… şi când am văzut că am făcut cel mai bun exerciţiu de la această competiţie, am fost foarte mândră de mine. Şi sunt în continuare. Când am văzut că sunt pe trei m-am gândit că duc din nou România pe podium la Olimpiadă la gimnastică. Şi apoi a fost decizia arbitrilor să schimbe chestia asta. Cam multe se întâmplă”, a declarat Ana Maria Bărbosu care a pierdut bronzul în fața sportivei din America pe nume Jordan Chiles.

Dan Negru, reacție după ce România a pierdut bronzul la gimnastică

Prezentatorul Dan Negru a urmărit îndeaproape dezbaterile care s-au iscat în mediul online și a ținut să-și exprime opinia despre cele petrecute în cadrul competiției.

„Cândva Belu și Bitang puteau să facă și din mine campion olimpic. Ce interese or fi în gimnastică dacă cei mai de succes antrenori români sunt exilați? Lucescu poate la 79 , de ce Octavian Belu n-ar putea la 73?

După eșecul gimnasticii de ieri am auzit din nou vorba : „Suntem o țară mică”. Nu suntem mici! România e a 10 țară europeană ca număr de populație, peste Portugalia, Grecia sau Belgia si a 13 ca suprafața, aproape cât Anglia! Ca și suprafață suntem peste Cehia, Olanda, Danemarca. Nu suntem mici ! Să-i învățăm asta pe copii în școli: România nu e o țară mică în Europa, nici ca mărime și nici ca populație. Om fi neputincioși, dar nu suntem mici ! Dar adevarata forță ți-o regăsești doar în neputință! Să ne-o regăsim !”, a scris Dan Negru pe pagina personal de Facebook.

România nu a mai obținut o medalie olimpică la gimnastică artistică încă din anul 2012

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa a reușit să câștige aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină de gimnastică a României obținea și o medalie de bronz.

Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediţii. Gimnastele noastre s-au clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarţă pe 22 la individual compus, Sabrina Maneca-Voinea pe 8 la bârnă şi pe 5 la sol, iar Ana Bărbosu pe 4 la sol, rezultatele fiind unele cât se poate de modeste.

Sursă foto: Facebook Dan Negru – Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton