; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Războiul lui Tom Hart

Recomandarea TVmania pentru seara de joi, 25 ianuarie: „Războiul lui Tom Hart”, cu Bruce Willis și Marcel Iureș

25 January 2018

Post TV: FILMCAFE

Data și ora difuzării: Joi, 25 ianuarie 2018, ora 20.05

Titlu original: „Hart’s War'

Gen: Dramă, SUA, 2002

Regia: Gregory Hoblit

Distribuție: Bruce Willis, Colin Farrell, Marcel Iureş, Terrence DaShon Howard, Vicellous Shannon, Jonathan Brandis, Scott Michael Campbell

Hart's WarÎn ultima lună a celui de-al Doilea Război Mondial, într-un lagăr german destinat prizonierilor de război are loc o crimă. Un soldat rasist e ucis, iar suspect principal devine un soldat de culoare, ţinta atacurilor decedatului. Colonelul McNamara (Bruce Willis), soldat devotat şi mânat de simţul datoriei, vede în acest incident pretextul pentru a le da nemţilor o lecţie pe care să n-o uite. El îi cere permisiunea comandantului lagărului, Werner Visser (Marcel Iureş), un ofiţer neamţ atipic, cu preocupări rafinate, ca acuzatul să fie judecat într-un proces american.

Războiul lui Tom Hart

Avocatul apărării devine Tom Hart (Colin Farrell), un locotenent cu studii de Drept la Harvard. Numai că procesul este doar un paravan pentru o evadare spectaculoasă pusă la cale de McNamara.

Finalul e surprinzător nu atât pentru că planul lui McNamara dă greş, ci mai ales pentru că eroul interpretat de Bruce Willis este, în sfârşit vulnerabil, iar cel care îi dă lovitura de graţie este românul Marcel Iureş.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare