; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Razboiul clonelor

02 November 2009

“Mondenii”, “In puii mei!” si “Divertis” (“Land of Jokes” si “Serviciul Roman de Comedie”) au printre specialitatile casei imitatul de politicieni. Patru oameni politici, patru show-uri de comedie… Noi cu cine “votam”?

Permutarile celor mai buni actori de comedie de pe piata, petrecute in ultimele luni, au dus la aparitia a nu mai putin de patru mari show-uri de comedie. In meciul toamnei, veteranii (“Divertis” de la Pro TV, cu cele doua segmente) se lupta cu pretendentii (“Mondenii” Primei si “In puii mei” de pe Antena 1). Publicul ar trebui sa aiba de castigat. Insa uneori prea mult umor strica, iar confuzia pandeste…

“Sunt un pic cam multe”
“Nu interpretez sau parodiez personaje raportandu-ma la alte show-uri TV”, ne spune Dragos Stoica de la “Divertis – Serviciul Roman de Comedie”, poate cel mai iconic actor din trend cu al sau memorabil Gigi Becali. “Am mai spus de cateva ori ca nimeni nu detine monopolul asupra parodiei in Romania. Fiecare e liber sa parodieze, spun eu, in limita bunului simt. Ce fac sa ma separ? Nimic. Fiecare actor e unic in interpretare”, continua el.

Colega sa de la “Divertis – Land of Jokes”, blonda Ela Prodan intra in pielea Elenei Udrea. “Machiat, stilizat, un actor poate sa semene fizic foarte bine cu personajul dat, dar ceea ce il poate diferentia este stilul de interpretare, felul in care percepe caracterul personajului si multe alte lucruri, fineturi pe care urmeaza sa le descopere”, ne explica ea. Stoica o completeaza: “E o piata libera. Patrunde cine vrea, ramane cine poate. Telespectatorul roman e destept si pretentios in materie de umor. Nu-l tii cu vorbe goale. El trebuie sa rada, altfel imediat separa graul de neghina”.

Mirela Zeta (“Mondenii”) o ia si ea la tinta pe Elena Udrea in show-ul sau si recunoaste ca poate avem o “inflatie” de sosii. “Teoretic, da, sunt un pic cam multe. Dar, stii cum e, numai una e castigatoare”, spune ea. In ce priveste explozia parodiilor de gen, evolutia e simpla: “In puii mei este o emisiune aparuta dupa ce noi, Mondenii, am parodiat anumite personaje politice. Situatia e asemanatoare si in cazul celor de la Divertis, care au interpretat anumite personaje inaintea noastra”. Fostul coleg de la “Mondenii” si mandrul parinte al celui mai tanar dintre show-uri, Mihai Bendeac (“In puii mei!”) nu vede o problema in avalansa de parodii politice: “Pericolul nu e acolo unde persoanele sunt imitate bine, ci unde sunt imitate foarte, foarte prost”. El recunoaste punctele forte ale fiecarui show: “La Divertis exista un numar de oameni care o fac – e Dragos Stoica, care e genial pe treaba asta. La Mondenii la fel, la Antena 1 sunt eu… Deocamdata suntem cumva impartiti, poate la un moment dat o sa ne adunam (rade). Sau unii dintre noi vor ataca si alte zone de divertisment”.

de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare