; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Războaiele daco romane prind viaţă, sâmbătă, la Exclusiv în România (1)

Războaiele daco-romane prind viaţă, sâmbătă, la „Exclusiv în România”

03 April 2015

„Ave Porolissum!” este salutul adresat de Cristian Tabără telespectatorilor, chiar din castrul roman din Sălaj, în ediţia din 4 aprilie, difuzată la ora 18.00, la TVR 1.

 

[Not a valid template]

Prietenii emisiunii „Exclusiv în România' au parte, sâmbăta aceasta, de o ediţie unicat, în care Cristian Tabără se vede pus în faţa unei situaţii cel puţin neaşteptate: propria sa echipă porneşte la luptă împotriva lui.

Pare o glumă, dar este purul adevăr. Echipa ajunge la castrul roman Porolissum, din judeţul Sălaj. Acolo, participă la o reconstituire istorică, pusă la cale de cercetătorii de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău, cu sprijinul voluntarilor din Asociaţia „Amicii Muzeului Zalău”. În timp ce Cristian Tabară joacă rolul celui mai falnic dintre daci, colegii lui se înrolează în cohortele romane. Ce urmează e de la sine înţeles…

Cât timp „soldaţii' îşi mai trag sufletul, aflăm istoria locului şi descoperim feluri de mâncare unice romane şi dacice, pregătite la porţile castrului de etnologul Mircea Groza. Totul se termină cu o masă pe cinste, la care dacii şi romanii devin buni prieteni.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare