; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Râul Domnului

28 December 2009

apaiordanuluiUnul dintre cele mai sacre cursuri de apă din lume, Râul Iordan are un habitat contrastant şi o istorie strâns legată de Biblie.

Iordanul este râul sfânt din Biblie, unde Sfântul Ioan l-a botezat pe Iisus Hristos. Din anii 90 încoace, zona Wadi Kharrar a atras pelerini din întreaga lume, după ce excavaţiile au scos la iveală construcţii romane şi bizantine, iar majoritatea experţilor au concluzionat că acesta este biblica Betabara sau Betania (nu cea de lângă Ierusalim, de unde era Lazăr) – locul Botezului cristic.

Dincolo de conotaţiile religioase, valea Iordanului este una a extremelor: de la munţii acoperiţi de zăpadă din care izvorăşte, trece prin mlaştini şi se varsă în sărata Mare Moartă trecând printr-o regiune deşertică. Fauna de aici e impresionantă: bivoli, şacali aurii, vulpi, cocori, vulturi, cormorani şi pelicani îşi împart habitatul.

Pe urmele Botezătorului

Iordanul este pomenit în Sfânta Scriptură de peste 150 de ori (fiind numit „raiul Domnului'), fiind personificat în cântările bisericeşti şi iconografia ortodoxă.

Citiţi textul integral în revistă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare