; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

DMX

Rapperul DMX a murit la vârsta de 50 de ani

09 April 2021

DMX, unul dintre cei mai populari şi de succes rapperi care au apărut în anii 1990, a murit vineri la vârsta de 50 de ani, scrie The Guardian.

“Suntem profund întristaţi să anunţăm astăzi că dragul nostru DMX, născut Earl Simmons, a murit la vârsta de 50 de ani la spitalul White Plains având alături familia după ce a fost conectat la aparate în ultimele zile”, a transmis familia într-un comunicat.

Rapperul şi actorul american DMX se afla de sâmbătă în stare gravă la spital în urma unui atac de cord. Artistul era ventilat artificial și s-ar fi aflat într-o „stare vegetativă' cu activitate cerebrală minimă.

DMX s-a luptat cu abuzul de substante de ani de zile si a petrecut mai multe perioade la reabilitare. 

Pe numele său real Earl Simmons, rapperul american a avut multe probleme cu substanțele interzise și a fost internat de câteva ori în clinici de reabilitare. În 2016, el a mai trecut printr-un eveniment similar, când a încetat să mai respire și a fost resuscitat într-o parcare.

El este vazut ca o un zeu in hip-hop si a colaborat cu artisti, printre care JAY-Z, Ja Rule, Eve si LL Cool J, avand si aparitii in filme.

De asemenea, a fost condamnat în repetate rânduri pentru fapte precum posesie de droguri și de arme, cruzime împotriva animalelor, conducere periculoasă a unui vehicul.

Cel mai de succes single al său a fost „X Gon ‘Give It to Ya', de pe coloana sonoră a filmului de acțiune „Cradle 2 the Grave' din 2003, în care a jucat alături de Jet Li, o legendă a filmelor cu arte marțiale. Piesa a cunoscut o relansare în 2016 după ce a fost difuzată în filmul 'Deadpool', bazat pe personajele Marvel Comics.

DMX a jucat în trei filme de acțiune la începutul anilor 2000 în regia cineastului polonez Andrzej Bartkowiak, precum și într-un reality show din 2006 numit „DMX: Soul of a Man', difuzat pe BET. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare