Homepage  / Muzică

Randi, din nou alături de Moga. „Vreau să termin un album pentru Morandi. Simt că e timpul să revenim”. EXCLUSIV

Randi, din nou alături de Moga. „Vreau să termin un album pentru Morandi. Simt că e timpul să revenim”. EXCLUSIV
10

de Cătălina Matei,

După câțiva ani de când nu a mai lansat niciun hit, trupa Morandi va reveni în industrie. Randi alias Andrei Ropcea lucrează deja la un album cu Marius Moga, cealaltă jumătate a formației. Până atunci însă, artistul ne-a făcut și alte dezvăluiri.

În prezent, Randi are o carieră solo impresionantă. Este interpret, dar și compozitor și producător pentru alte nume sonore din industria muzicală românească. Însă puțini își mai amintesc de începuturile sale. Originar din Pitești, Andrei Ropcea, Randi acum, a făcut parte din aceeași trupă cu Smiley și Robert Dulică – Milenium.

Apoi a urmat nebunia Morandi care a explodat atât în țară cât și dincolo de granițele ei prin 2005. Alături de Marius Moga, Andrei Ropcea a lansat opt single-uri numărul 1 în top, difuzate în peste 20 de țări, interpretate în cea mai mare parte a Europei de Est și a primit numeroase premii.

În 2012, Randi și-a început cariera solo și a devenit producător pentru artiști români tineri și talentați precum: UDDI, JO, Mishelle, Shaka Muv. Una dintre cele mai cunoscute colaborări ale sale a fost cea alături de Olivia Addams „Comete”, piesă cu peste  2 milioane de vizualizări pe YouTube, prezentă, de asemenea, în Top 100 cele mai ascultate piese de la radio, la scurt timp după lansare.

Ce urmează pentru Randi? Din nou… Morandi! Detalii aflăm chiar de la artist în cele ce urmează…

„Singur acum”, cea mai recentă piesă lansată de tine, se aude deja la radio. Care e povestea ei?

Povestea ei e povestea noastră, a tuturor inimilor care se pierd uneori, se simt uitate, fără sens. Cu „Singur acum” mi-am dorit ca toți cei care o ascultă să înțeleagă că suntem mai mult decât ceea ce vedem în oglindă, suntem ecouri a miliarde de suflete ce simt la fel.

Și cât de mult sunt inspirate versurile din experiențele tale?

Sunt inspirate din tot ceea ce sunt, tot ce am trăit sau am perceput ca observator. Cred că inspirația e dincolo de gânduri, în locul ăla unde nu sunt limite, doar posibilități infinite.

Ce faci atunci când nu mai poți? Dincolo de muzică…

Mai pot…mult timp de acum încolo! Pasiunea care arde mai tare decât un foc îți poate aprinde puteri supranaturale.

Când revine proiectul Morandi

În ce măsură ar putea reveni proiectul Morandi? Tu și Marius ați făcut  furori, inclusiv pe plan internațional…

În măsura în care așteptările noastre o să se întâlnească cu realitatea și lucrurile se vor întâmpla așa cum sunt în gânduri deocamdată! Eu simt că o să luăm lumea pe sus în viitorul apropiat.

Ce se va întâmpla în perioada următoare?

Vreau să termin un album pentru Morandi. Simt că e timpul să revenim cu acest proiect și avem multe speranțe de la piesele pe care le avem până acum. Mi-e dor de locuri, țări, scene noi.

Cu ce artist / artistă ți-ar plăcea să colaborezi? Din cei cu care nu ai cântat până acum…

Mi-ar plăcea o mulțime de voci de prin alte țări. Pe câteva dintre ele le-aș așeza pe piesele de la Morandi. Și aici simt că vom avea parte de surprize foarte plăcute.

Ce ocupație ar avea Randi dacă nu ar face muzică

Și ce format TV te-ar face să accepți o invitație în acest moment?

Probabil că unul cu profil muzical, sau măcar artistic. Simt că și ceva legat de umor și discuții cu tâlc m-ar îmbrăca frumos.

Și tot dincolo de muzică… la ce te pricepi tu cel mai bine? Din ce ți-ai fi câștigat traiul dacă nu ai fi fost în domeniul ăsta?

Aș lucra în publicitate… tot în creație! Mi-a plăcut mult zona asta de când eram mic și cred că m-ar ajuta imaginația asta zglobie de care dispun.

Foto: Global Records; Instagram

randi-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton