; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ramona Păun, de la Pro TV, și a amânat nunta din cauza pandemiei

Ramona Păun, de la Pro TV, și-a amânat nunta din cauza pandemiei

08 August 2020

Ramona Păun (34 de ani), prezentatoarea știrilor sportive de la Pro TV, a trecut peste dezamăgirea amânării Euro 2020 și a visului de a vedea Wimbledonul din tribune și a compensat cu lecții de pian și portugheză! Din cauza pandemiei, și planurile de nuntă au fost date peste cap.

TVmania: Ar fi trebuit să avem o vară a transmisiunilor sportive, de la Euro la Jocuri Olimpice, în schimb nu putem juca nici măcar un baschet cinstit în parc. Cum se vede situația aceasta din postura omului care prezintă sportul?

A fost o perioadă dificilă din punct de vedere al conținutului, mai ales în starea de urgență, când eram captivi în case și sportul se putea face doar între patru pereți. Ne-a ajutat, însă, creativitatea sportivilor, care au găsit metode pline de haz prin care să facă sport în case, iar jurnalul de sport era o sursă de bună de detensionare a situației.

Lumea sportului a fost la fel de zdruncinată ca oricare alt domeniu. Urma să avem un eveniment istoric la București, Euro 2020, eram cu toții nerăbdători, așa că anularea lui, la fel ca toate celelalte competiții, a fost o mare dezamăgire, dar și o necesitate absolută, în contextul actual. Așa că am învățat să ne adaptăm din mers, ca-n toate celelalte aspecte ale vieții noastre. Am învățat să acceptăm o nouă realitate și să gasim soluții pentru ea.

Cum a fost perioada aceasta pentru tine, cu toate măsurile de precauție?

M-am numărat printre norocoșii care, în acea perioadă grea din timpul stării de urgență, au putut totuși să mai iasă din casă, datorită job-ului, iar asta m-a ajutat să fac mai bine față stresului. Oricum, sunt o persoană căreia nu-i este greu să se adapteze situațiilor noi. Analizez bine contextul în care mă aflu și accept „regulile jocului', oricât de greu mi-ar fi. Evident, am avut și momente în care mi-am făcut griji pentru mine, pentru cei dragi, dar am încercat să nu mă las copleșită de temeri și sper să reușesc asta în continuare.

Ce te-a dat cel mai tare peste cap?

Ca pentru multi alții, faptul că am fost nevoită să stau departe de familie a fost cel mai greu lucru. Și teama asta, de a nu fi un pericol pentru ei, continuă să existe. Trebuie să fim cu toții conștienți că acest virus este un dușman invizibil cu care e posibil nici să nu știm că ducem deja o luptă, fiind asimptomatici. Tocmai de asta, limitez în continuare întâlnirile cu cei dragi sau îmi iau măsuri de precauție atunci când sunt în preajma lor.

Și încă mi-e greu să înțeleg cum de există acest război permanent între cele două tabere, cei care cred și cei care nu cred în existența virusului și în forța lui distructivă. Sunt de multe ori revoltată, dezamăgită, șocată, neputincioasă… E o stare de spirit apăsătoare și e păcat că suntem atât de dezbinați, când, de fapt, ar trebui să luptăm împreună.

Ai avut vreo revelație în această perioadă?

Revelația a fost că e atât de simplu să ne mulțumim cu puțin! Suntem într-o permanentă fugă după lucruri complicate, care credem că ne vor ajuta să ne simțim fericiți, împliniți, puternici, când, de fapt, n-avem nevoie de atât de multe ca să fim în armonie cu noi și cu ceilalți.

Lucrați în ture. Cum îți petreci perioadele în care nu ești la birou?

De când am recăpatat libertatea de mișcare, am început să călătoresc mai mult prin România. Și înainte o făceam, dar economiile pentru călătoriile în străinătate aveau prioritate. În rest, nu mi-am descoperit neapărat noi pasiuni, ci am avut mai mult timp să mă ocup de cele pe care le aveam deja. Mi-am cumpărat pian și am continuat cursurile online, am început, după multe amânări, cursurile de portugheză prin Zoom, am avut timp să testez mai multe rețete în bucătărie, am terminat serialele preferate, pentru care îmi găseam, cu greu, timp: „The Crown', „The Young Pope', „Black Mirror', „Seinfeld', documentare („Our Planet', „The Last Dance' etc.)

Ce competiție sportivă ți-a lipsit cel mai mult?

Iubesc tenisul și visam ca vara aceasta să și ajung la un turneu de Grand Slam. La Wimbledon, mai exact. Dar sper ca până la anul să câștigăm meciul cu virusul, viețile noastre să intre în normal și să putem sta, din nou, liniștiți în tribune, la competiții.

Trebuia să te căsătorești anul acesta. Mai sunt valabile planurile de căsătorie?

Planurile de căsătorie mai sunt valabile, doar că s-au decalat :). N-am fi vrut să punem pe nimeni în pericol, așa că nunta mai așteaptă până când ne vom putea bucura relaxați cu cei dragi de petrecere.

Dar cele de vacanță?

Vacanța încă este pe hold. Singura variantă pe care o luăm în calcul este Grecia, dar așteptăm să vedem cum mai evoluează situația. Până atunci, în weekend-urile libere, ne bucurăm de locurile frumoase și în care ne simțim în siguranță din România. 🙂

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare