; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Raluca Lazarut

Raluca Lăzăruţ: “Cărţile scrise de tata îmi sunt cele mai dragi!”

20 November 2013

Raluca LazarutPrezentatoarea Știrilor Kanal D de prânz, are o pasiune pentru citit. Vedeta Kanal D și-a descoperit dragostea pentru cărți și lectură din facultate, iar printre cărțile care i-au rămas în suflet se numără cele scrise de tatăl ei.

“Cartea a fost, este și va fi cel mai la îndemână refugiu de care dispun. Poate acesta a și fost motivul pentru care am ales să urmez Facultatea de Litere. Știam că va trebui să citesc mult pentru a trece examenele și mi s-a părut o treabă extraordinară. Îmi plac romanele inspirate din realitatea socială, din complicitatea relațiilor interumane, mă atrag intrigile aprige și bolnăvicioase. În general, în cărți nu-mi plac lucrurile previzibile și şablonistice și nici situațiile clare, albe sau negre, ci acelea colorate. 

Cea mai bună și mai complexă carte citită vreodată e “€œMă numesc Roşu' de Orhan Pamuk, iar cea care m-a marcat cel mai mult e “Maitreyi” de Mircea Eliade. În ceea ce privește poezia, Minulescu și romanțele lui sunt pe sufletul meu. Cărțile cele mai dragi sunt însă cele scrise de tatăl meu, 4 la număr, dintre care ultima, “€œCaleidoscopul de pe terasă” are incluse și niște eseuri scrise de mine. Îmi place să spun că asta e moștenirea de suflet lăsată de el', mărturisește Raluca Lăzăruţ.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare