Homepage  / Vedete româneşti

Radu Vâlcan și Adela Popescu, despre locurile lor preferate. „Eu și Adela, la o bere, la barul din sat”. EXCLUSIV

Radu Vâlcan și Adela Popescu, despre locurile lor preferate. „Eu și Adela, la o bere, la barul din sat”. EXCLUSIV
17

de Cătălina Matei,

La bine și la greu... și chiar și pe marile ecrane! Mai precis, din 18 octombrie, în cinematografele din toată țară, când va avea loc premiera filmului „Retreat Vama Veche”, o comedie în care Adela Popescu și Radu Vâlcan joacă personaje implicate în relații diferite, dar care au parte și de o scenă cu bătaie.

Adela Popescu și Radu Vâlcan au jucat pentru prima dată împreună în telenovela „Iubire și onoare” (2010), când s-au și îndrăgostit unul de celălalt. La început, nimeni nu a știut despre relația lor, prima lor întâlnire desfășurându-se peste graniță, la Ruse, în Bulgaria, feriți de ochii presei mondene.

Acum, cei doi sunt în plină promovare a filmului „Retreat Vama Veche”, primul lungmetraj în care, de altfel, joacă împreună alături de bunii lor prieteni Laura Cosoi, Ada Condeescu, Răzvăn Fodor și mulți alții. Personajele lor, Corina și Matei, nu formează un cuplu în povestea regizată de Petre Năstase, dar sunt implicate într-o scenă cu… bătaie.

Dincolo de lungmetrajul care va avea premiera pe 18 octombrie în cinematografele din țară, Adela și Radu se concentrează și asupra altor proiecte, iar locurile lor preferate rămân Asia și… casa de la țară.

Aflăm mai multe detalii chiar de la Adela Popescu și Radu Vâlcan!

Cum a început povestea „Retreat Vama Veche” pentru voi? Ați primit propunerile în acealși timp sau… pe rând? 

Adela: Eram în drum spre Șușani cu toată trupa când m-a sunat Petre Năstase. În mod normal, dacă era gălăgie mare în mașină, nu aș fi răspuns că mi-ar fi fost rușine de ce aude omul, dar atunci dormeau, ca prin minune, toți copiii. Nu a trebuit să mă convingă, am știut din primele minute că vreau să fac asta. A vorbit și cu Radu și el a fost la fel de convins de la început.

Radu: Personal, nu îl cunoșteam pe Petre. Auzisem de el, dar nu ne-am intersectat vreodată, nu eram la curent cu activitatea lui, așa cum era Adela. Parcă eram în mașină când am vorbit la telefon. Ne-a trimis scenariul și mi s-a părut mai mult decât interesant, mi s-a părut o provocare. Plus că eram împreună acolo, noi doi si alți oameni apropiați.

Cum au fost personajele voastre la prima citire? Și cât de mult sau de puțin seamănă cu voi?

Adela: Mie îmi plac personajele atipice. Sunt mai ușor de nimerit. Și asta pentru că au niște caracteristici clare. Legat de asemănarea mea cu personajul meu… m-ar durea să îmi spună cineva că semănăm. Pe cuvânt că nu îl bat pe Radu. (râde)

Radu: Doamne, dacă aș fi Matei, personajul meu, mi-aș plânge de milă. (râde)

În film, fiecare dintre voi este implicat într-o relație cu altcineva și, implicit, fiecare a avut parte de scene mai apropiate cu alte persoane… Ați asistat la filmările respective?

Adela: Am vrut la cele ale lui Radu, dar din păcate s-au filmat la 4 dimineața. Așa că vă dați seama ce am ales. Naniiii!

Radu: Adela a fost de față la o asemenea secvență, atunci când am avut o apropiere de Lia Sinchevici (Nadia). I-am mângâiat burtica, însărcinată cu fiul meu. La secvențele ei, filmate în București, nu am fost de față, duceam copiii la școală si grădiniță.

Retreat-Vama-Veche-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 17

Dacă nu… presupun că ați văzut în trailer. Deși sunteți actori, nu vi se strânge un pic inima când urmăriți astfel de secvențe?

Adela: Nu sunt scene deșucheate. Filmul are o decență din toate punctele de vedere. Limbaj, vizual, tot.

Radu: Totul este cu măsură. Filmul este pentru, aproape, toate vârstele:)

Ați avut parte și de o scenă cu… bătaie. Cine este mai impulsiv în viața reală dintre voi doi?

Adela: Radu, clar! Doar e bărbat, nu?! Pe mine foarte greu mă scoți din minți. Posibil când ajung acolo să fie mai bine dacă pleci. (râde)

Radu: Adela ar zice că eu. I-aș da dreptate.

Adela il bate pe Radu Valcan 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 17

Dincolo de povestea din film, ați mers vreodată în vreun retreat?

Adela: Nu, din păcate. Configurația vieții noastre de acum nu prea ne permite ruperi de ritm, așa că mai amânăm. Dar prioritizăm vacanțele care pentru noi au efect terapeutic.

Radu: Cât ne-am dori!

În acest moment, care este locul în care vă simțiți cel mai bine?

Adela: Oriunde împreună. De preferat pe o plajă în Asia la apus. Sau la casa de pe deal de la țară.

Radu: Singuri, noi si copiii, Asia. Ori, eu și Adela, la o bere, la barul din sat.

Și cum v-ați împărțit responsabilitățile în ce-i privește pe cei trei năzdrăvani ai voștri?

Adela: Radu duce un copil, eu doi. Îi luăm care cum putem. Eu merg cu Alexandru la karate, Radu cu ceilalți doi în parc. Radu gătește, eu îi culc, Radu le face micul dejun, eu fac puzzle. Deci cam așa!

Radu: Nu există nicio regulă. Care cum putem.

De exemplu, cine supravheghează temele și cine merge la ședințele cu părinții?

Adela: La teme în general eu sunt lângă Alexandru, deși trecem printr-o perioadă în care vrem să îl lăsăm să și le facă singur și noi doar să le corectăm.

Radu: Alexandru este deja independent. Se duce singur în birou, ne cheamă doar când este necesar. La ședințe, de regulă, mergem amândoi.

radu-vilcan-adela-popescu-1024×682-1.jpgIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  9 / 17

În ce alte proiecte sunteți implicați acum? Sau ce urmează? La TV sau, poate un nou lungmetraj…

Adela: Radu se pregătește să plece în Thailanda pentru un nou sezon de „Insula iubirii”. Iar eu am planuri mari. Vedem ce iese.

Radu: Urmează o perioadă încărcată cu „Retreat Vama Veche”. Vom fi plecați într-o caravană, momente speciale, șansa de a ne vedea cu oamenii care vor veni în cinematografele din toată țara, de a vorbi cu ei, de a ne cunoaște mai bine.  Apoi, eu mă pregătesc pentru un nou sezon, al 9-lea , al emisiunii „Insula iubirii”. De asemenea, Adela pregătește ceva frumos, ca ea.

Foto: Edward Aninaru; Talentivity; Instagram

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton