; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Radu aldulescu

Radu Aldulescu este invitat în noul sezon „Profesioniștii”, prezentat de Eugenia Vodă

11 October 2019

Cu noul sezon al emisiunii „Profesioniștii' ne reîntâlnim la TVR 1, începând din 28 septembrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 23.00. Invitatul serii de 12 octombrie, provocat de realizatoarea Eugenia Vodă la un dialog amplu și incitant, este scriitorul Radu Aldulescu. Adept, întotdeauna, al unei maniere cât se poate de directe și sincere de a-și afirma convingerile, scriitorul care spunea că vrea să vadă mereu „ce-i pe lume și să se minuneze' ne va împărtăși cum se vede din perspectiva sa actualitatea agitată în care trăim. 

Una dintre cele mai puternice și personale voci din peisajul literar contemporan, Radu Aldulescu a debutat în anul 1993, cu romanul „Sonata pentru acordeon', care i-a adus premiul Uniunii Scriitorilor. Este autorul scenariului filmului „Terminus paradis', regizat de Lucian Pintilie, aflat în competiția pentru Leul de Aur și recompensat cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneția în 1998. 

S-a afirmat, de către critica literară, că Radu Aldulescu „Nu are la activ niciun eșec: toate romanele sale sunt reușite indiscutabile și a spune că este un mare scriitor a devenit deja un loc comun' și, de asemenea, că „Realitatea socială și politică în care trăim începe să semene cu lumea romanelor lui Radu Aldulescu, romancierul cu cea mai pronunțată și mai personală amprentă literară dintre toți cei care scriu azi în limba română.

Scriitorul este deja autor al unei opere fruste și memorabile. Printre cele mai reușite titluri ale sale se numără: „Amantul Colivăresei', „Istoria eroilor unui ținut de verdeață și răcoare', „Ana Maria și îngerii', „Proorocii Ierusalimului', „Îngerul încălecat' și „Cronicile genocidului' (roman care i-a adus, în 2013, premiul „Augustin Frățilă'). 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare