; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Planeta

Radiohead și Hans Zimmer colaborează pentru coloana sonoră a documentarului „Planeta albastră II”

20 September 2017

Radiohead, una dintre cele mai aclamate trupe rock din lume, și Hans Zimmer, unul dintre cei mai de succes compozitori de coloane sonore de film ai planetei își vor uni forțele pentru a produce o piesă exclusivă pentru „Planeta albastră II' – continuarea celebrului documentar BBC.

 

Piesa va fi difuzată într-un prequel de cinci minute, care va fi lansat la nivel mondial de BBC Worldwide la ora 14.00 (ora României) pe 27 septembrie. Inspirată de sunetele și paleta muzicală a „Planetei albastre II', Radiohead și Hans Zimmer înregistrează o versiune reorchestrată a piesei Radiohead Bloom, de pe albumul The King of Limbs din 2011, la studiourile AIR din Londra cu BBC Concert Orchestra. Colaborarea va cuprinde și o reînregistrare a vocii de către Thom Yorke de la Radiohead, care va fi produsă de către Russell Emanuel de la Bleeding Fingers Music, compania care a creat și coloana sonoră a „Planet Earth II', care a fost premiată și nominalizată la premiile BAFTA și Emmy.

Această introducere în documentarul „Planeta albastră II', narat de către Sir David Attenborough, oferă de asemenea câteva dintre cele mai impresionante fotografii și scene exclusive care nu vor apărea în niciunul dintre cele șapte episoade stabilite să fie difuzate pe BBC Earth în toamna acestui an în România.

O scurtă variantă a piesei (ocean) bloom, va fi lansată online marți, 26 septembrie, iar piesa completă își va face debutul în 4K la premiera mondială a documentarului „Planeta albastră II' la BFI Imax din Londra pe 27 septembrie.

Thom Yorke de la Radiohead a comentat proiectul: „Bloom a fost inspirat de seria originală Blue Planet, așa că este minunat să poți închide cercul cu piesa și să o reimaginezi pentru continuarea acestui incredibil documentar. Hans este un compozitor minunat care străbate fără niciun fel de efort mai multe genuri muzicale, astfel încât a fost înălțator pentru noi toți să lucrăm cu un astfel de talent și să vedem cum s-a jucat cu sunetul seriei făcându-ne și pe noi să înflorim împreună'.

Hans Zimmer spune: „Bloom pare să fi fost scris înaintea timpului său, deoarece pune în evidență viețuitoarele oceanului care te lasă uimit și te introduc în atmosfera documentarului Planeta albastră II. Lucrul cu Thom, Jonny și băieții a fost o diversiune minunată și mi-a dat o privire interesantă în lumea lor muzicală. A fost incredibil să lucrez cu ei și sper ca tuturor să le placă muzica creată împreună'.

 

„Planeta albastră II'

Noul documentar va duce spectatorii într-o călătorie revelatoare și magică în cea mai mare și totuși cea mai puțin cunoscută parte a planetei noastre – oceanele noastre. Mările sunt, la rândul lor, furtunoase și senine, extraordinar de frumoase și înverșunate, și sunt sângele vieții planetei: influențând vremea, reglementând climatul și susținând în cele din urmă toată viața de pe Pământ. În ultimii ani, cunoștințele noastre despre ceea ce se petrece sub valurile marilor și oceanelor s-au schimbat. Folosind descoperiri de ultimă oră în domeniul științei și tehnologiei pentru a explora această frontieră finală, „Planeta albastră II' va dezvălui personaje uimitoare, locuri care par de pe altă lume și noi comportamente extraordinare ale animalelor. Poveștile calde și convingătoare despre habitatele marine și locatarii lor plini de personalitate vor construi o relație emoțională a oamenilor cu oceanele noastre și vor aduce o nouă perspectivă asupra acestei lumi puțin cunoscute.

Difuzat în 2001, documentarul „Blue Planet' a fost viziunea fără precedent asupra lumii oceanelor a BBC Studios Natural History Unit. Douăzeci de ani mai târziu, echipa „Planeta albastră II' a petrecut patru ani în 125 de expediții, a vizitat 39 de țări și a filmat pe fiecare continent și în adâncurile fiecărui ocean al planetei.

„Planeta albastră II' are 7 episoade a câte 60 de minute, va fi difuzat în România de BBC Earth în următoarea perioadă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare