Homepage  / Cinema / Vedete străine

Quentin Tarantino își pregătește ultimul film din carieră: „The Movie Critic”

Quentin Tarantino își pregătește ultimul film din carieră: „The Movie Critic”

de Andreea Hentea,

După ce, timp de mai mulți ani, a afirmat că al zecelea film al său va fi și ultimul, se pare că legendarul cineast a terminat de scris scenariul acestuia. Filmul, care ar urma să se intituleze „The Movie Critic”, va avea în centru un personaj feminin, iar filmările ar urma să înceapă în această toamnă, scrie collider.com.

Celebrul Quentin Tarantino se pregătește să invite mai mulți potențiali cumpărători de pe piața de film să citească cel mai recent scenariu al său, a declarat o sursă care are informații despre licitația în curs, informează și variety.com.

Cineastul laureat de două ori cu Oscarul pentru scenariu, pentru „Pulp Fiction” (1994) și „Django dezlănțuit” (2012), caută să încheie o înțelegere similară cu cea pe care a intermediat-o pentru cel mai recent film al lui, „A fost odată la… Hollywood” / „Once Upon a Time in Hollywood” (2019), a adăugat aceeași sursă. Aceasta implică un angajament solid referitor la lansarea în cinematografe și dreptul de proprietate asupra filmului (în cazul contractului încheiat între studiourile Sony și realizatorii filmului „A fost odată la… Hollywood” acordul prevede, de exemplu, că drepturile de autor asupra filmului îi vor reveni lui Tarantino după douăzeci de ani).

Un scenariu bine păzit

Măsurile de siguranță impuse de procesul de citire a scenariului noului film sunt similare cu măsurile extreme luate în jurul filmului „A fost odată la… Hollywood”. Acestea prevăd ca directorii studiourilor interesate să se ducă la biroul agentului lui Tarantino din Beverly Hills și să citească un anumit număr de pagini într-o sală de conferințe dedicată acestui scop. Aceste protocoale stricte au fost puse în aplicare după o scurgere semnificativă a informațiilor legate de scenariul lui Tarantino pentru filmul „Cei 8 odioși” / „The Hateful Eight” (2015). Reprezentanții regizorului nu au comentat, deocamdată, aceste aspecte.

Misterioasa nouă eroină

Noul film, despre existența căruia a scris pentru întâia oară The Hollywood Reporter, ar urma să se numească „The Movie Critic”, dar unele surse avertizează că acesta ar putea fi doar titlul de lucru.

Proiectul are în centru, se pare, un personaj feminin, iar acțiunea va avea loc în Los Angelesul anilor ʼ70. Având în vedere timpul și locul în care este plasată povestea, s-a presupus, deja, că eroina noului film al lui Tarantino ar putea fi Pauline Kael, cel mai influent critic de film de la Hollywood, ale cărei conflicte cu editorii din presă, dar și cu regizorii, erau bine cunoscute.

Fostă consultantă a studiourilor Paramount în anii ʼ70, ea a fost un pioner al mișcării New Hollywood și o sursă de inspirație crucială pentru regizori de marcă, precum Wes Anderson și Quentin Tarantino. Mai mult, cartea lui Quentin Tarantino publicată anul trecut, intitulată „Cinema Speculation”, este o colecție de eseuri inspirate chiar de opera lui Pauline Kael. Deocamdată se știe doar că filmările la această nouă poveste ar urma să înceapă în această toamnă.

Tarantino vrea să se retragă cu grație

De la „Reservoir Dogs” la „Pulp Fiction”, „Kill Bill” și „Inglourious Basterds”, Quentin Tarantino a prelucrat atât teme consacrate, cât și obscure, în stilul său propriu, transformându-le în opere extrem de originale și câștigând admirația criticilor și a publicului. Se estimează, deja, că noul său film, „The Movie Critic”, va urca imediat pe primul loc în listele de vizionare ale cinefililor și că o mulțime de vedete de primă mărime vor fi doritoare să facă parte din distribuție atunci când va veni momentul.

Totuși, în pofida numeroaselor hituri cinematografice pe care le-a realizat, Quentin Tarantino este extrem de conștient de cursul istoriei filmului, este convins că mulți regizori credibili își pierd strălucirea în ultima parte a vieții și spune că nu își dorește să fie defazat față de industrie pe măsură ce înaintează în vârstă. În ultimii ani, el nu s-a mai simțit pe aceeași lungime de undă cu ceea ce se întâmplă în industria filmului, având chiar parte de anumite reacții după ce a făcut comentarii despre „Marvelizarea” filmelor, inclusiv de o mustrare din partea colaboratorului său frecvent, Samuel L. Jackson.

Adio, dar rămân cu tine! Planurile post-regie

Tarantino a abordat recent subiectul retragerii sale într-un dialog cu Chris Wallace de la CNN, exprimându-și nu doar propriile temeri legate de cinema, ci și modul în care percepția lui despre ceea ce reprezintă un film s-a schimbat de-a lungul timpului, în special odată cu apariția platformelor de streaming.

Totuși, retragerea nu înseamnă că Tarantino va pune munca în cui. Odată ce cariera sa de regizor se va fi încheiat, el ar vrea să se dedice scrisului. Cineastul a scris volumul „Cinema Speculation” ca parte a unui contract cu faimoasa editură HarperCollins și este de așteptat că va căuta în continuare oportunități după ce va lăsa din mână aparatul de filmat.

În plus, în planurile sale figurează și un serial de opt episoade pe care ar urma să îl filmeze anul acesta, care ar marca prima sa incursiune majoră în lumea televiziunii (deocamdată, acest proiect nu are stabilite un subiect, o distribuție sau un distribuitor, conform variety.com).

Tarantino a cântărit, de asemenea, posibilitatea de a deveni dramaturg și de a scrie piese de teatru la scurt timp după retragere.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton