Homepage  / Vedete româneşti

Puya, povești dramatice despre droguri: „Mă duceam la multe înmormântări. Prieteni, colegi de clasă”. Și fratele său s-a stins din același motiv

Puya, povești dramatice despre droguri: „Mă duceam la multe înmormântări. Prieteni, colegi de clasă”. Și fratele său s-a stins din același motiv
7

de Redactia Tvmania,

Puya, pe numele lui real Dragoș Gărdescu, a avut o discuție deschisă și dură pe subiectul drogurilor, care și lui i-au marcat existența. Sișu, colegul de trupă, și Alexandru, fratele lui, și-au distrus viețile din cauza substanțelor interzise. Invitat la podcastul lui Mihai Morar, Puya a povestit situații înfiorătoare.

Puya, amintiri dramatice despre droguri

Unul dintre artiștii care a influențat generații întregi – Puya – a venit la podcastul lui Mihai Morar și a dezvăluit realitatea din spatele imaginii de pe scenă. La Familia, Sișu și Puya sunt nume care au stat la baza rap-ului românesc, dar și întregului fenomen underground, care se năștea în România anilor ’90.

Tată a trei fete și familist convins, Puya, care a participat cu soția lui, Melinda, la „America Express 2023”, a oferit detalii îngrozitoare despre efectul drogurile asupra prietenilor lui. A asistat la situații limită, la vieți distruse și, mai rău, la înmormântări. Fratele lui cel mare, Alexandru, s-a stins în 2012 din cauza substanțelor interzise, iar colegul din „La Familia”, Tudor Sișu, a fost condamnat, în 2003, la trei ani de închisoare pentru trafic şi consum de droguri de mare risc. Chiar și Puya a fost prins sub influența substanțelor interzise, în primăvara anului 2022.

tudor-sisu-si-puyaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Puya: „Am fost în decurs de câțiva ani la 5-6 înmormântări la oameni de vârsta mea”

„Cum era în copilăria ta, în jurul tău?”, l-a întrebat Mihai Morar.

„În cartierul Sălăjan, cel mai răspândit drog era heroina, pentru că deveneai foarte ușor dependent. Din distracție, deveneau dependenți. La o săptămână venea sevrajul. Te dureau foarte rău oasele, aveai niște stări ca și cum ai fi răcit, te durea totul (…) Erai tot timpul într-o priză. Chestia asta s-a desfășurat foarte mult timp, până la un moment dat, când cred că, probabil, și din cauza unor razii mai mari, au început să ia din dealeri. Lumea s-a și prins, văzând ce efecte au drogurile asupra oamenilor. Unul murea, unul era la pușcărie. Dar cei mai mulți erau în necunoștință de cauză.

„Ai avut tovarăși, dincolo de povestea lui Sișu, de acolo din cartier, care s-au dus?”, a întrebat Mihai Morar.

„Da, la un moment dat mă duceam la multe înmormântări. Prieteni, oameni de vârsta mea, colegi de clasă, de la școală. Sincer să fiu, nu îți venea să crezi, dar așa s-a întâmplat. Am fost în decurs de câțiva ani la 5-6 înmormântări la oameni de vârsta mea, cu care am copilărit, care erau din cartier. Pur și simplu îți cedează organismul. Când faci asta ani de zile…”, a fost răspunsul incredibil al lui Puya.

„Dar tu cum te-ai ținut departe?”, l-a mai întrebat moderatorul podcastului.

„În primul rând, i-am văzut p-ăștia cum arătau. Arătau rău de tot și să vezi niște oameni care se degradează atât de mult, într-un timp atât de scurt, și care sunt în stare să facă orice pentru chestia aia și care trăiesc doar pentru treaba asta. Nu are cum să nu te miște”.

„Fratele meu a murit în Italia, din același motiv”

Și tu l-ai avut pe fratele tău…

„Fratele meu a murit în Italia, din același motiv. Sunt exemple palpabile. Cred că foarte mulți care sunt curioși de domeniul ăsta nu au văzut cum arată niște oameni (n.r. dependenți)”

Alexandru Gărdescu, cel mai mare dintre cei trei frați, a fost găsit mort în locuința sa din Falconara Marittima, în apropiere de Ancona, Italia. Legiștii italieni au confirmat că fratele lui Puya a murit intoxicat în urma unei supradoze de heroină. Avea doar 34 de ani.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton