; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ziua Culturii Nationale TVR

Programe speciale de Ziua Culturii Naţionale, la TVR

14 January 2016

Televiziunea Română aniversează Ziua Eminescu prin transmisiuni şi programe speciale, pe 15 ianuarie, la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

 Ziua Culturii Nationale TVR

15 ianuarie. Nu întâmplător, Ziua Culturii Naţionale coincide cu ziua în care îl celebrăm pe Mihai Eminescu. La 166 de ani de la naşterea poetului naţional, vineri, 15 ianuarie, Cătălin Ştefănescu ne invită să aniversăm Ziua Culturii Naţionale alături de câteva personalităţi ale culturii româneşti actuale: Lucian Boia, Dan C. Mihăilescu, Horia Roman Patapievici, Ioana Both şi Marius Manole. Dezbaterea poate fi văzută de la 21.10, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

Un buldare de huma la TVR 1 

Ziua Culturii Naţionale continuă la TVR 1, de la ora 22.10, cu filmul „Un bulgăre de humă' (România, 1989), în regia lui Nicolae Mărgineanu şi avându-i în rolurile principale pe Dorel Vişan şi Adrian Pintea. Filmul este povestea lui Ion Creangă, scriitorul care a reuşit să impresioneze generaţii întregi cu basmele şi povestirile sale.

 Lese, Ateneu

Tot vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român spectacolul de muzică tradiţională şi poezie „La porţile ceriului', susţinut cu ocazia Zilei Culturii Naţionale. Evenimentul, prezentat de Cătălin Sava, este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu' şi TVR şi îi are ca protagonişti pe Grigore Leşe împreună cu invitaţii săi.

 emil boroghina

Şi TVR 3 marchează Ziua Culturii Naţionale prin ediţii speciale. De la ora 17.00, pe 15 ianuarie, TVR Târgu Mureş ne propune să cunoaştem „Tineri poeţi', în cadrul emisiunii „Oraşul în direct'. Iar de la ora 18.00, TVR 3 ne invită să îl urmărim pe actorul Emil Boroghină într-o ediţie specială a emisiunii „Cap de afiş', realizată la TVR Craiova. Spectacolul „Recitindu-l pe Eminescu', prezentat de Emil Boroghină, se doreşte o pledoarie pentru întoarcerea la Poezie.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare