Homepage  / Cinema

„Profesorul care a promis marea” ajunge la cinema. Poveste, trailer, data de lansare

„Profesorul care a promis marea” ajunge la cinema. Poveste, trailer, data de lansare

de Redactia Tvmania,

Începând cu 4 octombrie, în cinematografe va rula „Profesorul care a promis marea” – un film captivant bazat pe povestea reală a lui Antoni Benaiges, un dedicat profesor din Tarragona, repartizat înainte de războiul civil la școala din Bañuelos de Bureba, un mic oraș din provincia Burgos, Spania.

Alături de povestea lui Benaiges, filmul prezintă și călătoria Ariadnei (interpretată de Laia Costa), o femeie care începe un dificil proces de căutare a rămășițelor străbunicului ei dispărut în timpul războiului. Această căutare reflectă drama contemporană a multor familii care încă își caută rudele pierdute în conflicte trecute.

Sinopsis

În 1935, Antoni Benaiges este angajat ca profesor într-un sat izolat din Burgos. El reușește să se apropie profund de elevii săi, copii cu vârste între 6 și 12 ani, cărora le promite că le va arăta marea pentru prima dată în viața lor.

75 de ani mai târziu, nepoata unui dintre acești elevi descoperă povestea emoționantă a promisiunii neîmplinite. Ariadna reprezintă vocea celor care încă se luptă cu tăcerea și tabuurile impuse de generațiile anterioare.

Conceție regizorală

Regizorul Patricia Font descrie interacțiunea dintre cele două povești ale filmului ca o reflectare a modului în care evenimentele din trecut influențează prezentul.

„Filmul explorează moștenirea rănilor emoționale transmise din generație în generație. Ariadna, care a crescut într-un mediu dominat de tăcere și tabuuri, suferă de anxietate și crește într-un univers rece și apatic. Aceasta este contrapusă cu figura entuziastă și plină de viață a profesorului Antoni, care, în ciuda greutăților, rămâne un idealist înconjurat de copii și speranță. Provocarea a fost să aducem aceste două lumi împreună într-un singur film,” explică Patricia Font.

Distribuit de Follow Art Distribution, „Profesorul care a promis marea” va fi disponibil în cinematografele din toată țara începând cu 4 octombrie, marcând o dată specială – 5 octombrie, Ziua Mondială a Educației și Ziua Profesorilor. Nu ratați această producție remarcabilă, care ne amintește de importanța educației și a păstrării memoriei istorice.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton