„Profesioniştii… cu Eugenia Vodă” revine la TVR1 din 26 octombrie
Cine vor fi invitaţii noilor ediţii ne spune Eugenia Vodă: „Vom avea întâlniri cu un baron (fost electrician), cu un preot (fost ambasador) şi cu un chirurg ortoped (fost politehnist şi cântăreţ în grupul Song)! Nu e o glumă! Iar deschiderea noului sezon de premiere, sâmbătă, 26 octombrie, sâmbăta de Sf. Dumitru, va fi cu un strălucit eseist, Horia-Roman Patapievici… fost fizician!… De aici s-ar putea deduce că niciodată nu e prea târziu să-ţi schimbi drumul, totul e să-l găseşti pe cel bun!”
Sâmbătă de sâmbătă, de la ora 23.00, avem întâlnire cu „Profesioniştii”, în noul sezon „Profesioniştii… cu Eugenia Vodă”, la TVR 1. Primul invitat al Eugeniei Vodă este eseistul Horia Roman Patapievici.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4
Eugenia Vodă este o personalitate emblematică a televiziunii românești, recunoscută pentru stilul său incisiv și eleganța intelectuală pe care o aduce fiecărui interviu. Cu o carieră ce se întinde pe mai multe decenii, Vodă a devenit sinonimă cu interviurile de profunzime, în care invitații sunt provocați să își dezvăluie nu doar opiniile, ci și trăirile și reflecțiile personale.
Născută la București, Eugenia Vodă a urmat cursurile Facultății de Filosofie, iar mai târziu s-a orientat spre cariera jurnalistică. De-a lungul anilor, a reușit să își creeze un nume în peisajul media prin prisma interviurilor sale cu personalități marcante din diverse domenii: de la cultură, la politică, literatură și științe.
Roman Patapievici este invitatul Eugeniei Vodă la „Profesioniştii”
Născut la București în 1957, Patapievici a absolvit Facultatea de Fizică a Universității din București, o pregătire care i-a oferit o bază solidă de gândire rațională și analitică, însă pasiunea sa pentru filozofie, literatură și cultură l-a îndreptat către un alt tip de carieră. După Revoluția din 1989, a devenit cunoscut prin articolele și eseurile sale publicate în reviste și ziare importante, impunându-se rapid ca o voce influentă în mediul intelectual românesc.
Scrierile sale, care îmbină rigoarea științifică cu sensibilitatea umanistă, tratează teme variate, de la istorie și politică, până la metafizică și reflecții asupra condiției umane. Printre cele mai cunoscute cărți ale sale se numără Omul recent, Zbor în bătaia săgeții, Discernământul modernizării și Ultimul Culianu, lucrări care analizează tranziția culturală a României și schimbările profunde din lumea modernă.
Sursă foto: TVR 1
Citește și: