; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Scurtcircuit film Kanal D (2)

Producția românească „Scurtcircuit”, inspirată din incendiul produs la maternitatea Giulești din Capitală, va fi difuzată de Kanal D

30 April 2020

 Filmul „Scurtcircuit', producția prin care sunt reflectate evenimente în strânsă legatură cu incendiul produs la Maternitatea Giulești din Capitală, va fi difuzat  de Kanal D, sâmbătă,  9 mai, de la ora 22:30. 

            Pornind de  la realitatea crudă a adolescentelor care devin mame,  trecând prin suferințele unei familii modeste, care se zbate să supraviețuiască, și culminând cu tragedia morții nou-născuților, în urma unui lanț al slăbiciunilor – erori umane, corupție, disfuncționalități ale sistemului medical – , filmul este un carusel de emoții, făcând apel și la conștiința fiecaruiă dintre privitori.

            Lungmetrajul, regizat și produs de Cătălin Saizescu, are în distribuție nume sonore ale filmului românesc, precum Dorel Vișan, Maia Morgenstern, Magda Catone, Claudiu Bleonț, și prezintă drama omului simplu prins în mecanismul unui sistem social disfuncțional, care poate ucide. 

 

            Melania (Maruca Baiasu), o elevă de 15 ani, provenind dintr-o familie modestă, cu tatăl șomer, rămâne însărcinată. Un coleg de clasă, Emi (Manuel Nicolae), este părintele copilului.  Mamele minorilor îi despart pe cei doi și hotărăsc să dea spre adopție copilul ce urmează să vină pe lume. Un funcționar  găsește cadrul legal pentru vânzarea bebelușului, iar pe acest traseu, mita e soluția obligatorie. La o zi după ce Melania naște, salonul de terapie intensivă unde se află micuțul este mistuit de flăcări.  Evenimentele care au precedat și urmat tragediei formează tabloul complet al dezastrului.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare