; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Wolf hall

Producția BBC „Wolf Hall” va fi difuzată de FilmBox Premium începând de duminică

09 December 2016

Începând cu 11 decembrie, de la ora 21:00, FilmBox Premium va difuza, în premieră, serialul BBC „Wolf Hall', ce îl are în distribuție pe Damian Lewis („Homeland').

wolf-hall

„Curtea Lupilor' („Wolf Hall'), ecranizarea romanului cu același nume semnat de Hilary Mantel, este o producție BBC 2015, care a adunat în palmares un trofeu Globul de Aur, 2 premii Bafta și alte 41 de nominalizări.

Această miniserie în 6 episoade este o dramă istorică ce prezintă ascensiunea la putere a  lui Thomas Cromwell, fiu de fierar, care ajunge prim-ministrul lui Henry al VIII-lea, croindu-și drum printre intrigile de la curtea regală. Damian Lewis („Homeland', „Billions'), cel care îl interpretează magistral pe controversatul rege Henry al VIII-lea, a mărturisit că pentru a intra în pielea personajului a avut o sursă de inspirație neobișnuită: viața Ducelui de Cambridge și a fratelui său, Prințul Harry.

Întrebat ce părere are despre Henry al VIII-lea, Lewis a declarat că „Regele a fost un rock star al Renașterii. Dar era, de asemenea, un om foarte inteligent, care iubea istoria, tirul cu arcul și dansul. Era poliglot și își dorea numai câteva dintre lucrurile pe care oamenii obișnuiți le aveau'.

Alături de Damian Lewis, din distribuție mai face parte și laureatul Oscar Mark Rylance („Bridge of Spies'). El îi dă viață lui Thomas Cromwell, un personaj despre care declară „Cred că tot ce își dorea era să facă bine, dar a fost înconjurat de oameni periculoși, așa că a fost crucial pentru el, felul în care și-a croit drum printre ei'.

Serialul, cotat cu un rating de 97% pe renumitul site rottentomatoes.com, este lăudat de critici de pretutindeni ca fiind o capodoperă a genului.

„Înnebunitor de bun' (Chicago Tribune) și „Extrem de inteligent și bine interpretat' (New York Times) sunt numai câteva dintre aprecierile pe care această producție BBC le-a primit imediat după lansare. „Curtea Lupilor' va fi difuzat în fiecare duminică, începând cu 11 decembrie, de la ora 21:00, pe FilmBox Premium.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și:

Serialul „Dr. Who' va avea premiera la FilmBox Premium luna aceasta

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare