Homepage  / Cinema

„Problema celor trei corpuri” va ajunge și pe marele ecran. Cine va regiza viitorul film

„Problema celor trei corpuri” va ajunge și pe marele ecran. Cine va regiza viitorul film
4

de Andreea Hentea,

Renumitul cineast chinez Zhang Yimou, unul dintre cei mai importanți și de succes regizori ai lumii, va regiza viitorul film „Problema celor trei corpuri”, ecranizare a deja celebrului roman al lui Liu Cixin, care a inspirat și serialul omonim lansat în martie de Netlix.

„Problema celor trei corpuri” va ajunge și pe marele ecran

Zhang Yimou, regizorul unora dintre cele mai spectaculoase și aclamate filme ale anilor 2000, își încearcă mâna în materie de SF, scrie variety.com. Zhang Yimou va regiza un lungmetraj inspirat de cartea „Problema celor trei corpuri” / „The Three-Body Problem”.

Proiectul viitoarei ecranizări a fost anunțat recent de Wang Changtian, fondator și CEO al Enlight Media (unul dintre primele trei studiouri din China) la un forum organizat în cadrul Festivalului internațional de film de la Shanghai.

problema 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Wang Changtian a mai spus că regizorul Zhang Yimou se află în primele etape ale pregătirilor pentru film. „Sperăm ca regizorul Zhang Yimou să poată cuprinde esența romanului «Problema celor trei corpuri», să facă descoperiri, să inoveze și să realizeze ceva semnificativ pe piața internațională”, a adăugat acesta. Zhang Yimou este de multă vreme consultant creativ la studiourile Enlight Media, alături de care a realizat mai multe filme.

Mass-media oficială chineză a anunțat ulterior că deținătorul drepturilor de autor pentru „Problema celor trei corpuri” și pentru universul literar creat de Liu Cixin a confirmat informațiile lui Wang Changtian.

Romanul „Problema celor trei corpuri” a fost un succes internațional

Romanul „Problema celor trei corpuri”, publicat în 2008 în China (și tradus și la noi, în 2021) este prima parte a trilogiei „Amintiri din trecutul Terrei” (care mai cuprinde volumele „Pădurea întunecată” și „Capătul morții”) a aclamatului scriitor chinez Liu Cixin. Acesta a fost laureat de nouă ori cu cel mai important premiu în materie de literatură SF din China și recompensat, de asemenea, cu prestigiosul premiu Hugo.

În China, cartea a fost adaptată inclusiv ca serial animat și ca dramatizare radiofonică. În 2016 a fost produsă inclusiv o versiune pentru cinema, dar aceasta a rămas nelansată. În 2023 a fost lansat serialul chinezesc omonim cu treizeci de episoade, care a avut un succes notabil la nivel local.

„Problema celor trei corpuri” s-a tradus în aproximativ treizeci de limbi, iar pe 21 martie Netflix a lansat serialul în limba engleză inspirat de aceasta („3 Body Problem” în original). Producția a beneficiat de un buget considerabil și a fost adaptată de duo-ul din spatele celebrului serial „Urzeala tronurilor”, David Benioff și D.B. Weiss, împreună cu Alexander Woo („True Blood”). Între timp, Netflix a anunțat un al doilea sezon al serialului.

Zhang Yimou are un palmares impresionant

Cu o gamă vastă de titluri în filmografie, de la filme de artă până la comedii și producții de arte marțiale, Zhang Yimou este unul dintre cei interesanți, prolifici și de succes regizori din China, făcând parte din clubul de elită al realizatorilor ale căror filme au încasat peste 1 miliard de dolari.

Printre cele mai spectaculoase titluri ale sale se numără „Lifetimes” (1994), recompensat cu Marele premiu la Cannes, „Eroul” (2002), „Casa săbiilor zburătoare” (2004) sau drama romantică „Blestemul florii de aur” (2006), nominalizată la Oscar în anul următor. În 2008, Zhang Yimou a regizat, de asemenea, desfășurarea ceremoniilor de deschidere și de închidere ale Jocurilor Olimpice de la Beijing.

În ultimii doi ani, cineastul chinez a câștigat numeroase premii pentru întreaga carieră, la festivaluri și ceremonii de premiere importante, dar nu dă niciun semn că ar vrea să se retragă. Mai mult, Zhang Yimou a renunțat la activități ca scenariul și producția, pentru a se concentra strict asupra regiei de înaltă clasă.

Sursă foto:

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton