Ce sunt probioticele, prebioticele și enzimele digestive
Pentru început, este important să înțelegem în ce constă acest trio care menține echilibrul microbiomului. În continuare, am pregătit o prezentare pe scurt pentru probiotice, prebiotice și enzimele digestive.
Probioticele sunt organisme vii (bacterii și, uneori, drojdii) care, în cantități adecvate, prezintă beneficii în special pentru sănătatea sistemului digestiv (intestin subțire, colon). Importanta lor era recunoscută indirect încă din antichitate, prin consumul de alimente fermentate (iaurt, kefir, kimchi, murături) în special în Orientul Mijlociu și în Asia, iar conceptul de „probiotice” a prins contur și a devenit cunoscut în anii 60, pentru a descrie microorganisme benefice.
Principalul rol este acela de a menține echilibrul florei intestinale, împiedicând proliferarea bacteriilor dăunătoare. Printre beneficiile probioticelor menționăm echilibrarea microbiomului intestinal, îmbunătățirea digestiei și a absorbției nutrienților, susținerea funcției imunitare și îmbunătățirea sănătății mentale. Aportul de probiotice se poate asigura prin aportul de murături (varză murată, castraveți murați, kimchi), lactate (iaurt, kefir, lapte bătut, brânză de vaci fermentată), microalge, măsline în saramură, ciocolată neagră, lapte de soia, ceai kombucha.
Prebioticele, în schimb, sunt fibre esențiale pentru activarea optimă a probioticelor. Acestea asigură un substrat nutritiv care permite alimentarea probioticelor naturale din colon, contribuind astfel la susținerea sănătății intestinale. Cele mai importante sunt isomalto-oligozaharidele, fibre prebiotice obținute în principal din amidon. Acestea nu sunt complet digerate de sistemul digestiv, iar când ajung în colon, devin „hrană” pentru probiotice.
Pe scurt, prebioticele susțin sănătatea intestinală prin stimularea bacteriilor benefice. Astfel, îmbunătățesc digestia și ajută la reglarea metabolismului și la controlul greutății. Se pot obține prin consumul de alimente leguminoase (fasole, mazăre, linte), grâu integral, ovăz, orz, miere, cartofi fierți, usturoi, praz, ceapă, anghinare, banane, rădăcină de cicoare.
Ultimele, dar nu cele din urmă, enzimele digestive sunt proteine speciale care contribuie la descompunerea alimentelor ingerate, pe care le transformă în molecule mai mici, facilitând astfel absorbția lor și promovând utilizarea lor de către organism. Sunt produse în principal de pancreas, stomac și intestinul subțire și sunt eliberate în tractul digestiv. Cele mai importante sunt amilaza (descompunerea amidonului), proteaza (descompunerea proteinelor), lactaza (digestia lactozei), lipaza (descompunerea grăsimilor), proteaza (digestia proteinelor), celulaza (descompunerea fibrelor celulozice), pectinaza (descompunerea pectinei), fitaza (absorbția mineralelor).
Printre beneficiile enzimelor digestive menționăm următoarele: îmbunătățesc digestia și absorbția nutrienților; reduc disconfortul digestiv; susțin digestia în cazul afecțiunilor gastrointestinale; sporirea energiei și reducerea oboselii; îmbunătățirea toleranței alimentare (în caz de intoleranță la lactoză sau la gluten); contribuie la pierderea în greutate; reduc inflamația sistemică. Pentru un aport suplimentar, poți consuma alimente precum ananas, papaya, mango, banane, avocado, kiwi, miere, kefir, varză murată.
Totul despre MEGABIOTIC®
Trio-ul de probiotice, prebiotice și enzime digestive este asigurat de suplimentul alimentar MEGABIOTIC®. Acesta are un puternic rol sinbiotic: o capsulă conține 100 miliarde UFC (unități formatoare de colonii) probiotice, prebiotice și enzime digestive.
Formula se bazează pe combinația a 27 de tulpini probiotice, prebiotice IMO și 7 enzime digestive. Probioticele sunt obținute din culturi bacteriene atent selectate pentru beneficiile digestive (Lactobacillus, Bifidobacterium, Streptococcus, Pediococcus, Lactococcus și Leuconostoc). Acestea sunt susținute de probioticele isomalto-oligozaharide care asigură hrana bacteriilor probiotice și le susțin activitatea la nivelul colonului. Iar enzimele digestive (amilază, lactază, lipază, protează etc.) susțin optimizarea digestiei prin promovarea descompunerii optime a carbohidraților, proteinelor, grăsimilor și fibrelor și facilitatea absorbției eficiente a nutrienților.
MEGABIOTIC® este considerat a fi un supliment digestiv premium, care asigură o concentrație mare de probiotice într-o singură capsulă, susținând repopularea rapidă și eficientă a florei intestinale. Capsula enterică contribuie la protejarea ingredientelor împotriva acidității din stomac, pentru a ajunge direct în intestine, și asigură o eliberare întârziată și controlată și o absorbție sporită, cu un număr minim de reacții adverse (este un produs foarte bine tolerat). De asemenea, fiecare capsulă este 100% naturală – fără coloranți, conservanți, arome artificiale, gluten sau ingrediente de origine animală.
Amestecul de tulpini probiotice și de prebiotice IMO cu enzimele digestive asigură numeroase beneficii, în special pentru sistemul digestiv și imunitar. În primul rând, datorită diversității de probiotice cu roluri diferite: Lactobacillus susține descompunerea lactozei și producerea de acid lactic; Bifidobacterium susține descompunerea fibrelor și mediul acid; Saccharomyces reduce diareea; Streptococcus, Bacillus și Enterococcus susțin sănătatea gastrointestinală. Asocierea lor cu prebioticele asigură un efect sinergic, prin care se sporesc beneficiile pentru digestie. Iar pe lângă acestea, acest mix contribuie și la ameliorarea diverselor probleme digestive (constipație, diaree) și la susținerea sistemului imunitar.
Beneficiile MEGABIOTIC®
Cu siguranță ți-ai făcut deja o idee cu privire la MEGABIOTIC®, în principal, prezintă numeroase beneficii asociate sistemului digestiv, precum echilibrarea microbiomului intestinal și sprijinirea digestiei sănătoase. Alte beneficii importante includ: reducerea simptomelor asociate problemelor gastrointestinale (balonare, diaree, constipație); ameliorarea problemelor digestive (dispepsie, intoleranță la lactoză, reflux gastroesofagian); susținerea descompunerii alimentelor și a absorbției optime a nutrienților.
Tot la fel de importante însă sunt și beneficiile asociate imunității. Pe scurt, probioticele contribuie la întărirea și stimularea sistemului imunitar. Printre beneficiile asociate se numără următoarele: stimularea producției de anticorpi și a activității celulelor imune; reducerea inflamației cronice; reglarea reacțiilor imunitare; întărirea apărării generale a organismului împotriva infecțiilor (mai ales în perioadele cu stres imunitar).
Alte beneficii ale suplimentului MEGABIOTIC® pentru sănătatea organismului nostru sunt următoarele:
– pentru sănătatea mintală: îmbunătățirea stării de spirit și a funcțiilor cognitive, reglarea neurotransmițătorilor (esențial în caz de anxietate și depresie) și îmbunătățirea calității somnului;
– pentru piele: reducerea inflamațiilor și a iritațiilor cutanate; susținerea regenerării pielii; accelerarea vindecării rănilor; îmbunătățirea funcțiilor de hidratare și protecție;
– pentru sănătatea orală: echilibrarea microbiomului oral, reducând riscul de carii și gingivită; susținerea sănătății gingiilor; îmbunătățirea respirației;
– pentru sănătatea vaginală și urogenitală: menținerea unui pH vaginal sănătos; reducerea riscului de apariție a infecțiilor urinare; menținerea unui microbiom vaginal echilibrat;
– pentru controlul glicemiei și al colesterolului: optimizarea absorbției lente și controlate a zaharurilor; reducerea colesterolului rău (LDL); menținerea unui nivel sănătos general al colesterolului;
– pentru funcția hepatică: reducerea încărcării hepatice; susținerea detoxifierii naturale a organismului; promovarea funcției hepatice; reducerea acumulării de grăsimi în ficat.
MEGABIOTIC® este suplimentul indicat pentru o sănătate digestivă excelentă și îmbunătățirea stării de sănătate generale, datorită numeroaselor beneficii prezente grație mixului de probiotice, prebiotice și enzime digestive. Încearcă-l și tu și vei uita mai ales de problemele de natură gastrointestinală, precum sistem de colon iritabil, intoleranță la lactoză, constipație cronică, boală inflamatorie intestinală sau reflux gastroesofagian!