; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Regele Mihai mic

Pro TV difuzează documentarul “Războiul Regelui”

09 May 2016

Între interesul național și suferința propriului popor, între promisiunile deșarte ale aliaților și șantajul sovietic… e singur! Și milioane de vieți depind de decizia lui. Marți, 10 mai, cu ocazia Zilei Regalității, Pro TV difuzează, în exclusivitate în România, documentarul eveniment Războiul Regelui'.

Regele Mihai

Ultimul șef de stat din acele vremuri rămas în viață, Regele Mihai I al României, dezvăluie povestea deciziei unui rege care, într-un punct critic în Al Doilea Război Mondial, a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre aliați și a grăbit, astfel, sfârșitul războiului.

Este o poveste a intrigilor de palat. O poveste a decepțiilor. De la Buckingham Palace spre București. De la Moscova spre Washington. Semnale diplomatice pierdute, spioni, șantaj sub amenințarea pistolului. Și curajul unui tânăr rege, care a îndrăznit.

Cu imagini în premieră, Războiul Regelui' le va aduce românilor noi informații despre lovitura de stat pusă la cale de Regele Mihai I, prin care a înlăturat guvernarea dictatorială, într-un moment în care era conștient de faptul că poporul român nu mai putea să îndure.

Marți, 10 mai, de la 23.30, Pro TV difuzează „Războiul Regelui'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare