; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

MILLENNIUM_MSHK_1_ 9548

Pro Cinema difuzează filmele din trilogia “Millenium”

27 February 2014

MILLENNIUM_MSHK_1_-9548Pe 6, 7 şi 8 martie, Pro Cinema va difuza, la Filmul de 10, thrillerele realizate după celebra trilogie a romancierului si jurnalistului suedez Stieg Larsson, “Millenium”: Bărbaţi care urăsc femeile' (The Girl with the Dragon Tattoo'), Fata care s-a jucat cu focul' (The Girl who Played with Fire') şi Castelul din nori s-a sfărâmat' (The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest').

Michael Nyqvist şi Noomi Rapace sunt protagoniştii thrillerelor care formează această trilogie şi care au fost vizionate de cinefilii din peste 25 de ţări, în afara Scandinaviei.

Thrillerul Bărbaţi care urăsc femeile' (The Girl with the Dragon Tattoo'), difuzat de Pro Cinema pe 6 martie, la Filmul de 10, urmăreste povestea lui Mikael Blomkvist şi a lui Lisbeth Salander, care sunt angajaţi să ancheteze un caz de dispariţie. Cu patruzeci de ani în urmă, Harriet Vanger a dispărut de lângă familia sa care locuia pe o insulă deţinută de influentul clan Vanger. Deşi trupul fetei nu a fost niciodată gasit, unchiul acesteia este convins că a fost ucisă. Mikael Blomkvist şi Lisbeth Salander descoperă o serie de crime îngrozitoare petrecute în urma cu 40 de ani, chiar în perioada în care a dispărut Harriet. Treptat, secretele întunecate ale clanului Vangers ies la lumină, iar cei doi investigatori vor afla pe pielea lor cât de departe sunt în stare să meargă aceştia pentru a le proteja.

Noomi Rapace a declarat într-un interviu pentru BBC, că timp de şapte luni a trebuit să se pregătească pentru acest rol. Actriţa a respectat o dietă strictă, a luat lecţii de kick boxing şi a trebuit să-şi faca piercing la sprânceană şi în nas.

Protagonista acestei serii a avut şansa de a juca alături de mama sa din viaţa reală, care a interpretat rolul mamei sale din film.

Interpretarea captivantă  a lui Noomi Rapace face din acest film o experienţă de neuitat', au spus criticii despre primul film al trilogiei, care a fost totodată şi un succes de box-office: peste 100 de milioane de dolari, în conditiile în care bugetul a fost de numai 13 milioane.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare