; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Printul harry meghan markle

Prinţul Harry şi Meghan Markle se desprind de Fundaţia Regală. Ce planuri au ducii de Sussex

21 June 2019

Ducele şi ducesa de Sussex urmează să-şi înfiinţeze o nouă fundaţie de caritate după ce s-au desprins de fundaţia comună cu ducele şi ducesa de Cambridge. 

Prinţul Harry şi soţia sa Meghan îşi vor înfiinţa propria fundaţie după ce s-au desprins de cea în care colaborau cu prinţul William şi soţia sa, Kate, a anunţat joi Palatul Kensington.

  Această decizie alimentează speculaţii în presa britanică despre distanţarea celor doi fii ai prinţului Charles şi Lady Diana, mai ales după o presupusă neînţelegere între soţiile lor. 

Palatul Kensington a explicat că decizia „vizează ca activitatea şi responsabilităţile alteţelor lor regale să fie cât mai complementare posibil pe măsură ce se pregătesc pentru funcţiile lor viitoare şi că activităţile caritabile să corespundă mai bine cu noile lor case”. 

Concret, „în următoarele luni, Fundaţia Regală va deveni principala organizaţie caritabilă şi filantropică a ducilor de Cambridge (William şi Kate)”, a indicat Palatul Kensington. Această fundaţie se ocupă în special de bunăstarea militarilor şi a foştilor combatanţi, de copii şi adolescenţi, de protejarea speciilor ameninţate şi de mediul înconjurător, dar şi de problemele de sănătate mintală”. 

De cealaltă parte, „ducele şi ducesa de Sussex (Harry şi Meghan) vor stabili propria lor fundaţie caritabilă cu sprijin operaţional, pentru o perioadă de tranziţie, de la Fundaţia Regală”. Harry, fratele său şi soţiile lor vor continua să lucreze împreună pe viitor, pe subiecte precum sănătatea mintală, precizează Palatul. 

Cele două cupluri s-au distanţat din punct de vedere geografic. Harry şi Meghan au părăsit Palatul Kensington de la Londra, unde locuiau cu William şi Kate, pentru a se instala la Frogmore Cottage din Windsor, la 40 de kilometri vest de capitală, unde îşi cresc primul copil, pe Archie, născut pe 6 mai.   

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare