Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete străine

Prințul Harry nu va purta uniformă militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Care este motivul acestei decizii

de Cătălina Matei,

Deși a servit în Armata britanică timp de 10 ani, prințul Harry nu va purta uniforma militară în timpul ceremoniei de înmormântare a buncii sale, regina Elisabeta a II-a. Astfel, ducele de Sussex va fi îmbrăcat în ținută civilă la evenimentele oficiale, inclusiv la funeraliile de stat ale defunctei regine.

Pentru că a renunțat la îndatoririle membrilor Casei Regale, prințul Harry, în vârstă de 37 de ani, nu mai beneficiază de drepturile aferente. Astfel, cel de-al doilea fiu al regelui Charles al III-lea nu va purta uniforma militară în timpul ceremoniei de înmormântare a buncii sale, regina Elisabeta a II-a. Purtătorul de cuvânt al Ducele de Sussex a declarat pentru People că acesta „va purta un costum de dimineață în timpul evenimentelor în onoarea bunicii sale”.

Potrivit protocolului, membrii familiei regale vor îmbrăca uniforma la cinci ceremonii. Acestea sunt: slujba de la Catedrala St. Giles din Edinburgh, care a avut loc luni, procesiunea sicriului la Westminster Hall, priveghiul, slujba de înmormântare de la Westminster Abbey din Londra și înmormântarea de la Windsor.

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Prințul Harry este absolvent al celebrei Academii Militare Sandhurst și a servit în Armata britanică timp de 10 ani, perioadă în care a acționat pe front în timpul a două misiuni în Afganistan: o dată în trupele terestre și a doua oară în calitate de co-pilot al unui elicopter de luptă.

Ducele de Sussex este mândru de timpul petrecut în forțele armate și a fost dezamăgit când regina i-a retras titlurile militare onorifice, inclusiv pe cel de căpitan general al Marinei regale.

Sicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Palatul Buckingham

Sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a va fi transportat, miercuri, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, într-o procesiune care va fi condusă de regele Charles al III-lea şi fiii săi. Potrivit programului, va urma o slujbă de aproximativ 20 de minute, apoi oamenii îşi vor prezenta omagiile, timp de 24 de ore pe zi, până luni, când este programată înmormântarea. Pentru a face faţă fluxului mare de oameni, autorităţile au stabilit detaliile organizatorice, urmând a permite o coadă de până la 8 kilometri.

Regele Charles al III-lea, fiii săi William şi Harry – împreună cu prinţul Andrew, prinţesa Anne şi prinţul Edward – vor urma pe jos sicriul în drumul său spre Westminster Hall, miercuri după-amiază, scriu cei de la The Guardian. 

Fiul Annei, Peter Phillips, şi soţul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence, vor merge, de asemenea, în procesiune, precum şi ducele de Gloucester şi contele de Snowdon.

Vor mai face parte din procesiune Camilla, regina consoartă, Catherine, prinţesă de Wales, şi Sophie, contesă de Wessex, precum şi Meghan, ducesa de Sussex.

Procesiunea va pleca de la palat, la ora locală 14.22 şi este de aşteptată să ajungă la Westminster Hall la ora 15.00. O slujbă care va dura aproximativ 20 de minute va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, însoţit de decanul de Westminster.

În condiţiile în care se aşteaptă ca sute de mii de oameni să stea la coadă timp de mai multe ore pentru a avea şansa de a vedea sicriul reginei în Westminster Hall, voluntari din grupuri precum Cercetaşii şi Armata Salvării au fost chemaţi să ajute. Coada va fi închisă, în cazul în care numărul celor care aşteaptă este prea mare pentru a se asigura că cei care stau la coadă vor ajunge la Westminster la timp.

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te