; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Printul philip

Prințul consort Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit

09 April 2021

Sfârșitul de săptămână a venit cu vești triste pentru familia regală britanică. Palatul Buckingham a anunțat vineri, 9 aprilie, moartea prințului Philip. 

Ducele de Edinburgh, soțul reginei Elisabeta a II-a, s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani, la trei săptămâni după ce a fost externat din spital. 

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina anunță moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat în liniște în această dimineață la Castelul Windsor. Informații suplimentare vor fi făcute în timp util', a transmis Palatul.

 

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)


Prinţul Philip fusese externat pe 16 martie, la o lună după fusese spitalizat la Londra pentru tratarea unei infecţii şi după ce a suferit o intervenţie chirurgicală cardiacă.

Ducele de Edinburgh s-a întors la momentul respectiv la Castelul Windsor, unde locuia alături de soția sa, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani.

Se anunțau vremuri de sărbătoare

Chiar dacă se confruntă cu o criză internă severă, Casa regală britanică avea multe motive de bucurie în această lună.

Aprilie este luna în care s-a născut Regina Elisabeta, dar ar mai fi fost și alte motive de bucurie. Din cauza pandemiei, anul trecut au fost anulate ceremoniile aniversare, ceea ce probabil s-ar fi întâmplat și anul acesta.

Cu toate acestea, Marea Britanie va intra într-o perioadă de doliu naţional, steagurile fiind coborâte în bernă la toate instituţiile din Regat în urma anunţului decesului.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare