; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The White Princess

Serialul „Prințesa albă” vrea să fie varianta feminină a „Urzelii tronurilor”

14 February 2017

Miniseria de 8 episoade, „Prințesa albă' / „The White Princess', vine pe 16 aprilie 2017, la Starz, iar canalul american promite o producție la fel de ambițioasă ca „Urzeala tronurilor'.

„Prințesa albă' vrea să fie varianta feminină a „Urzelii tronurilor'

„Prințesa albă' este o coproducție americano-britanică bazată pe romanul cu același nume scris de Philippa Gregory, roman care a apărut și la noi, la Editura Polirom. Este a cincea carte din seria „Cousins’ War' a autoarei, după care s-a mai ecranizat și „Regina albă', la BBC (pe care am văzut-o și noi la AXN).

Urmarea serialului „Regina albă', povestea din „Prințesa albă' are loc în timpul Războiului Celor Două Roze (1455–1485) în Anglia și urmărește toate evenimentele din punctul de vedere al femeilor. Este povestea Elisabetei de York, fiica „reginei albe', și a căsătoriei ei cu regele Henric al VII-lea, întemeietorul dinastiei Tudorilor.

Ne aflăm în Anglia și suntem alături de prințesa Elizabeth (Jodie Comer) care are de ales între Casa Tudor și Casa de York. Și, mai ales, trebuie să se maturizeze și să iasă de sub influența nemiloasei Margaret Beaufort (Michelle Fairley).

Pe lângă ambiția de a depăși „Urzeala tronurilor', serialul are în distribuție și trei dintre actrițele care au jucat în producția de la HBO: Michelle Fairley (Margaret Beaufort) care a interpretat-o pe Catelyn Stark, Essie Davis („regina albă', consoarta lui Eduard al IV-lea) care a fost Lady Crane și Rebecca Benson (Margaret Plantagenet) pe care ne-o amintim în rolul Talla Tarly, din „Game of Thrones'.

Trailer-ul oficial al noii producții Starz poate fi văzut aici:

Foto: facebook.com/TheWhitePrincess.starz/photos

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Serialul „Regina Albă', nominalizat la Globurile de Aur, la AXN White

Save

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare