; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Primul weekend liber al Lianei Alexandru (3)

Liana Alexandru (Digi 24) se pregătește de primul său weekend liber

03 October 2014

În ultimul an a fost, în fiecare seară de weekend, pe micul ecran. Pentru Liana Alexandru, prezentatoarea primului tronson orar, cel de la ora 10.00 al România 24, emisiunea de ştiri de la Digi 24, urmează primul weekend liber.

[Not a valid template]

Şi are planuri mari pentru el: shopping cu fiica ei, Selona, joaca în corăbioare și mașinuțe pentru copii și… o cafea băută în tihnă.

A schimbat tronsonul orar și este încă în perioada de adaptare: 'Încă mă acomodez cu noul program după ce am lucrat aproape un an serile de weekend. Nu simt că mi-e ușor, dar și asta face parte din meserie, să te poți adapta la felul în care se mișcă lumea. Iar dacă ar fi să compar, nimic nu e mai complicat ca job-ul de mămică. Acum e mai dificil, că trebuie să le fac pe amândouă în timpul săptămânii, sunt la televiziune dimineața și mămică în prime-time!'.

Și fiica sa, Selona e încântată de noul program: 'Selona s-a acomodat cel mai repede pentru că ea știe că merge la copii când se duce la grădiniță, ceea ce-i place enorm. E un copil foarte sociabil, vesel și cu o ambiție uimitoare să facă și să poată demonstra că știe lucruri pe care le fac copiii mai mari. Tati o duce dimineața, eu o iau după-amiaza și, când mă vede, mă plimbă prin locurile în care se joacă și-mi arată ce-i place ei cel mai mult acolo. Felul miraculos în care evoluează de la o zi la alta mă face să cred că ei, copiii, se ocupă uneori cu lucruri mult mai serioase decât oamenii mari'.

Weekendul acesta va fi unul special, pentru că e primul liber după foarte multă vreme: 'E primul sfârşit de săptămână în care eu sunt liberă, dar lucrează tati, cel care a fost până acum bonă de weekend. Așa că vom fi doar noi două, fetele. O să mergem la cumpărături, să cumpărăm ghetuțe de toamnă și creioane de colorat, ea o să se dea în corăbioare și mașinuțe pentru copii, iar mami o să bea în tihnă o cafea, fără graba de a fugi apoi la serviciu…', spune prezentatoarea de la Digi 24.

 

Cum arată o zi de lucru pentru Liana Alexandru

'Fiecare zi începe cu o seară înainte, când citesc sumarul evenimentelor și mă documentez pentru subiectele principale. Mă trezesc dimineaţa înainte să se arate zorile și mă pregătesc prin casă, tiptil, în vârful picioarelor, să nu o trezesc pe Selona care încă doarme. Ajung la 7 în redacție, printez din ziare, agenții și site-uri de presă, știrile care mă ajută să susțin orele de live. Mă duc apoi în cabina de machiaj, unde fetele mă dichisesc pentru emisie, cu machiaj, haine și coafat. Revin în redacție și discut cu editorul zilei, cu editorul de jurnal și cu producătorul subiectele ce vor urma, ce evenimente au mai apărut, ce e în așteptare. Între timp, râdem, glumim, ne mai povestim de-acasă, ce fac copiii și toate poveștile noastre se termină inevitabil cu un news-alert. Pentru că prima parte a zilei e plină de evenimente. Sunt multe informații de ultimă oră și o bună parte a planului de seară e dată peste cap de evenimentele în desfășurare', ne-a spus chiar Liana Alexandru, pe care o puteți urmări de luni până vineri, de la 10.00 la 12.00 la Digi 24.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare