; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Primul Festival Internaţional Sergiu Celibidache, la TVR

29 June 2012

TVR 1 şi TVR Cultural au programat transmisiuni speciale cu ocazia primei ediţii a Festivalului Internaţional Sergiu Celibidache. Evenimentul e prilejuit de aniversarea – pe plan naţional şi internaţional, prin calendarul UNESCO – a 100 de ani de la naşterea marelui dirijor român.

TVR Cultural va transmite, în direct de la Ateneul Român, spectacolele de deschidere şi de închidere a festivalului: pe 30 iunie, de la ora 19.50, telespectatorii vor putea urmări concertul de deschidere al Festivalul „Sergiu Celibidache 100': suita pentru orchestră Grădina de buzunar', compusă de Sergiu Celibidache în 1978, şi Simfonia nr. 5 în Mi, op. 64 de Piotr Ilici Ceaikovski – în interpretarea Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal.

Tot la TVR Cultural va putea fi urmărit pe 7 iulie, de la ora 19.50 , în direct din Sala mare a Ateneului Român, concertul de închidere.

Evenimentul va fi marcat de premiera mondială a compoziţiei semnată de Sergiu Celibidache „Haz de necaz' – o suită românească în 8 părţi. Repertoriul acestui spectacol va mai cuprinde  concertul pentru pian si orchestră nr. 20 în Re, KV 466 de Wolfgang Amadeus Mozart, şi „Ma mere l’oye', de Maurice Ravel, în interpretarea Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Mark Mast. La pian, se va afla maestrul Dan Grigore.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare