; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Putere

Prima TV aduce serialul turcesc istoric “Putere şi glorie”

29 October 2015

Prima TV a achiziţionat una dintre cele mai de succes producții turceşti din ultimii ani, Putere şi glorie' (în original, Diriliş: Ertuğrul').

Putere_si_glorie1

Scris şi regizat de Mehmet Bozdağ şi produs de Metin Günay pentru televiziunea turcească TRT 1, serialul s-a bucurat de un real succes în ţara de provenienţă. Anul acesta, producţia Putere şi glorie' (“Diriliş: Ertuğrul”) a fost achiziţionată în peste 20 de ţări, printre care şi România.

„Am achiziționat acest serial pentru publicul din România, ca o completare a ofertei noastre de programe, pentru că este o producție care a înregistrat rezultate foarte bune în țările în care a fost difuzată. În Turcia, serialul a fost difuzat pe un format de 3 ore, noi l-am achiziţionat într-un format de o oră comercială', a declarat Răzvan Borş, Director de Programe Prima TV.

Acţiunea serialului se desfăşoară în secolul 13, iar firul narativ descrie viaţa lui Ertuğrul, tatăl lui Osman I, întemeietorul Imperiului Otoman.

De coregrafia serialului s-a ocupat aceeaşi echipă care a lucrat pentru filme precum The Expendables 2', 47 Ronin' şi Conan Barbarul', iar costurile acestei producţii s-au ridicat la aproximativ 10 milioane de dolari.

Producătorii serialului au reuşit să reproducă perfect atmosfera acelor vremuri cu ajutorul decorurilor spectaculoase, al costumelor impresionante și al locațiilor de filmare.

Engin Altan Düzyatan este actorul care îi dă viaţă personajului Ertuğrul, Serdar Gökhan interpretează rolul lui Suleyman Shah, tatăl lui Ertuğrul, Hülya Darcan este actriţa care joacă rolul Hayme Hatun, soţia lui Suleyman şi mama lui Ertuğrul, Kaan Taşaner intră în pielea lui  Gündoğdu, fratele lui Ertuğrul, iar Esra Bilgiç este Halime Hatun, femeia de care Ertuğrul se va îndrăgosti şi care îi va dărui un fiu, pe Osman I.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare