; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cuba si masinile americane_A Lo Cubano (2)

Prima serie TV filmată integral în Cuba: „Cuba și mașinile americane”

20 October 2015

Premiera emisiunii va avea loc miercuri, 28 octombrie, de la ora 20.00, pe Discovery Channel.

După Revoluția Cubaneză din 1959 și embargo-ul instituit ulterior în Cuba de către Statele Unite, importul de mașini americane pe insulă a devenit ilegal. Prin urmare, vehiculele vintage americane, rămase în Cuba de la momentul respectiv, sunt blocate' în timp. Pentru cubanezi, ele nu reprezintă doar un mijloc de transport, ci și un mod de viață. Cuba și mașinile americane este o nouă serie care explorează fascinanta călătorie în timp reprezentată de cultura cubaneză în ceea ce priveşte automobilele.

[Not a valid template]

„Cuba și mașinile americane' este prima serie TV americană filmată integral în Cuba. Seria oferă publicului o incursiune detaliată prin această țară pentru a-i cunoaște pe bărbații și femeile care pun la bătaie tot ce au ca să-și mențină în funcțiune mașinile clasice.

În prezent, există sute de automobile americane clasice în Cuba și fiecare dintre ele are o poveste unică. Programul ne detaliază cultura cubaneză și lumea clubului auto A Lo Cubano' – un grup de iubitori de mașini, restauratori, mecanici și ucenici care lucrează împreună ca să întrețină și să refacă aceste modele clasice, în ciuda tuturor obstacolelor cu care se confruntă.

Având acces fără precedent, garantat atât de autorităţile din Cuba, cât şi de cele din Statele Unite, seria urmărește aventurile clubului auto A Lo Cubano', ai cărui membri nu se tem să recurgă la măsuri extreme ca să-și păstreze prețioasele mașini și să le poată transmite mai departe, din generație în generație. Urmărind proiectele inovatoare ale clubului, care repară și reface tot felul de mașini, programul surprinde totodată dificultățile și bucuriile vieții în Cuba, prezentând o imagine autentică a acestei culturi pline de pasiune, tenacitate și ingeniozitate.

NOTĂ: Accesul echipei de filmare în locație pentru a realiza această producție a fost garantat înainte ca Statele Unite să anunțe că vor relua relațiile diplomatice cu Cuba. Seria prezintă inclusiv reacțiile membrilor clubului auto A Lo Cubano' la aflarea acestei vești de importanță istorică.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare