; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Repetabila scena 4

Prima seară de teatru din 2015, la TVR 2: „Repetabila scenă a balconului”

05 January 2015

Casa de Producție TVR a programat pentru prima seară de teatru din anul 2015 o producție în regia maestrului Alexandru Tocilescu – „Repetabila scenă a balconului' de Dumitru Solomon, un spectacol preluat de la Teatrul „Sică Alexandrescu' din Brașov (premiera tv: 1999).

[Not a valid template]

Piesa „Repetabila scenă a balconului' de Dumitru Solomon a câștigat Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 1995. Spectacolul pe care iubitorii de teatru îl vor putea urmări luni, 5 ianuarie, de la ora 20.10, la TVR 2, îi are în distribuție, printre alții, pe Adrian Rățoi, Mircea Andreescu, Viorica Geantă-Chelbea, Ion Bechet, Mara Nicolescu.

Producția teatrului brașovean, care a avut premiera scenică absolută în data de 11 mai 1997, aduce în faţa telespectatorilor, într-o perspectivă satirică, un element central al exprimării publice – balconul. Nu este vorba doar despre un simplu element arhitectural, ci despre un loc comun – simbolic pentru spaţiul de graţie al iubirii ce scapă din înfruntarea orgoliilor şi urii Cetăţii, în context shakespearian, dar şi iconic pentru spațiul discursurilor şi al disputelor politice, în contextul „Cetăţii' moderne şi postmoderne.

„Repetabila scenă a balconului' de Dumitru Solomon (spectacol preluat de la Teatrul „Sică Alexandrescu' din Brașov). În distributie: Adrian Rățoi, Mircea Andreescu, Viorica Geantă-Chelbea, Ion Bechet, Mara Nicolescu și alții. Coregrafia: Raluca Ianegic. Ilustratia muzicală: Vasile Manta. Decoruri și costume: Doina și Puiu Antemir. Redactor: Doina Teodoru. Regia TV: Silviu Jicman. Regia artistică: Alexandru Tocilescu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare