Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu Mircea Groza, un căutător şi păstrător de obiceiuri şi reţete culinare, în două ediţii speciale ale emisiunii sale, difuzate sâmbătă, 17 ianuarie, respectiv sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 16.00, la TVR 1.
Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu Mircea Groza, un căutător şi păstrător de obiceiuri şi reţete culinare, în două ediţii speciale ale emisiunii sale, difuzate sâmbătă, 17 ianuarie, respectiv sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 16.00, la TVR 1.
„Începem anul cu două ediţii speciale, în care ne întâlnim cu un cercetător al culturii gastronomice româneşti, un iscusit bucătar, prietenul din România al lui Jamie Oliver”, este invitaţia pe care Cătălin Ştefănescu o lansează telespectatorilor TVR 1 şi TVR HD.
De la reţetele romanilor care au trăit la Castrul de la Porolissum, la tradiţionalele reţete ale bunicii, vom cunoaşte şi vom degusta, alături de Cătălin Ştefănescu şi invitatul său, preparate alese, vom afla etimologii ale denumirilor unor alimente şi feluri de mâncare şi vom cânta muzici adevărate.
În ceea ce priveşte bucătăria tradiţională românească, invitatul lui Cătălin Ştefănescu ne asigură că ea este mult mai sănătoasă decât se vehiculează în anumite medii, chiar şi dacă ea include şi preparate pe bază de slănină sau carne.