; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Prequelul la „Stăpânul inelelor”, un hit

09 March 2010

ACŢIUNE! Britanica Kate Madison a avut şi ea un rol în filmul „Born of Hope': Elgarain, prietenă cu Arathorn.

O britanică din Cambridge a creat un film-tribut care i-a impresionat şi pe fanii „Stăpânului inelelor', şi pe cei implicaţi în producţia trilogiei.

Fan al seriei „Stăpânul inelelor', britanica Kate Madison (31 de ani) a cheltuit 25.000 de lire sterline pentru a realiza filmul-tribut „Born Of Hope', un prequel la povestea din seria regizată de neozeelandezul Peter Jackson. Şi dat lovitura: pelicula de o oră (postată pe site-ul oficial www.bornofhope.com) a fost văzută deja de peste 500.000 de persoane pe Internet! Conform dailymail.co.uk, Madison a pus deoparte toate economiile ei (8.000 de lire sterline), a mai strâns câţiva bani după ce s-a angajat part-time la un birou şi a completat suma cu 17.000 de lire sterline adunate cu ajutorul Internetului. Mai exact, a realizat un filmuleţ în care cerea donaţii pentru filmări şi l-a postat pe YouTube.

Unde s-a filmat

Devenită regizor amator, Kate Madison a convins peste 400 de persoane să participe gratuit la filmările care au durat peste un an (începând cu jumătatea lui 2008) şi au avut loc în două păduri din Marea Britanie – Epping Forest (Essex) şi West Stow (Suffolk) – cu permisiunea autorităţilor. Madison apare şi ea în filmul „Born Of Hope', jucând rolul lui Elgarain, paznicul pădurii din poveste. „Au fost momente în care era frig şi umezeală şi stăteam plini de noroi în mijlocul unei păduri, întrebându-ne dacă vom putea transforma asta într-un succes', a explicat britanica de 31 de ani.

Ideea i-a venit în 2003, când a vrut să participe cu un filmuleţ la Expoziţia Tolkien Fan Film. „Scenele de luptă şi gama largă de personaje incredibile m-au inspirat şi eram disperată să fac şi eu un film', a declarat aceasta. Clipul iniţial modest s-a dezvoltat într-o peliculă în toată regula, care este apreciată nu numai de fanii trilogiei „Stăpânul inelelor', ci şi de cei implicaţi în realizarea filmelor originale.

IMPRESIONAT. Printre cele 400 de persoane din distribuţie se numără şi actori de meserie, ca protagonistul Christopher Dane, care a spus că totul a fost extraordinar.

Povestea

Scenariul, scris tot de Madison, este bazat pe două paragrafe din cărţile lui J.R.R. Tolkien, în care scriitorul menţiona aventurile lui Arathorn şi Gilraen, părinţii lui Aragorn (jucat de Viggo Mortensen în oscarizata trilogie). Acţiunea are loc într-un moment în care puterea lui Sauron este uriaşă. Gilraen (Beth Aynsley) şi familia ei este salvată de orcii nemiloşi de către un grup condus de Arathorn (Christopher Dane, care a contribuit şi la scenariu şi editare), refugiindu-se alături de acesta în satul Taurdal.

Filmul a fost lansat la convenţia Ring*Con 2009, în octombrie, iar apoi a fost disponibil gratuit pe site-uri ca dailymotion.com sau YouTube.

SUCCES. Până în octombrie 2009, „The Hunt for Gollum' adunase peste 3,5 milioane de vizionări.

Aceasta nu este prima încercare de completare a poveştii din „Stăpânul inelelor' de către fani. În mai 2009, o mână de fani britanici ai „Stăpânului Inelelor' au lansat un film independent de 40 de minute intitulat „The Hunt for Gollum'. Pelicula a costat 3.000 de lire, a fost filmată cu actori necunoscuţi şi a fost văzută deja de peste 3,5 milioane de persoane. Subiectul este plasat înaintea primului film al seriei, când Aragorn îl caută pe Gollum.

.

.

.

.

.

.

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare