; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Premiu pentru documentarul „Lumea văzută de Ion B”

10 August 2010

Lumea văzută de Ion B.', filmul documentar produs de HBO România şi Alexander Nanau Production şi difuzat de HBO România a caştigat weekendul acesta Premiul pentru Cel Mai Bun Documentar Balcanic la Festivalul International Dokufest, care a avut loc în perioada 31 iulie – 7 august, în Prizren, Kosovo.

Juriul alcătuit din Emel Celebi (Turcia), Mike Palmieri (SUA) şi Sissi Korhonen (Finlanda) a comentat următoarele: Filmele aflate în competiţie au avut ca şi punct comun urmarirea valorilor tradiţionale ale familiei versus valorile personale si prapastia dintre ele. Uneori, personajele din documentare au ilustrat aceasta prapastie, alteori, aceasta a fosti lustrata de maiaestria regizorului. Juriul a tinut la filmele care au reusit sa exploreze original aceste teme. Astfel, juriul acordă marele premiu regizorului a cărui abilitate de a executa un documentar se îmbină perfect cu personajul pe care îl ilustrează şi care nu ratează nicio ocazie pentru a-i spune povestea. Este un portret profund intim, facut cu o delicatete si un umor care ne-au castigat unanim.'

Lumea văzută de Ion B.' urmăreşte timp de peste un an viaţa lui Ion Bârlădeanu, care la începutul filmului este un anonim om al străzilor din Bucureşti, dar care devine cel mai important şi celebru artist român contemporan.

Lumea văzută de Ion B.' este un film regizat, scris şi filmat de Alexander Nanau, produs de HBO România şi Alexander Nanau Production.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare