Homepage  / Seriale

Premiile Emmy 2024. Serialul „Shogun” a primit 18 trofee, devenind astfel marele câștigător. Lista completă a premianților

Premiile Emmy 2024. Serialul „Shogun” a primit 18 trofee, devenind astfel marele câștigător. Lista completă a premianților

de Redactia Tvmania,

„Shōgun” a câștigat duminică trofeul pentru cea mai bună dramă la cea de-a 76-a ediție a premiilor Emmy. Serialul FX a stabilit și un record, după ce a obținut 18 trofee în acest sezon. Iată lista completă a câștigătorilor de la Premiile Emmy 2024.

Teatrul Peacock din Los Angeles a găzduit, în weekend, cea de-a 76-a ediție a Premiilor Emmy, care recunosc excelența în industria de televiziune din SUA. A doua gală în același an, după ce premiile pentru 2023 au fost decernate la începutul acestui an, după o amânare cauzată de grevele de la Hollywood.

Printre favoriții acestei ediții s-au aflat multe producții familiare deja publicului din România, precum „Shogun”, „Ursul” sau „Crime în imobil”. În final, Shogun”, care va avea încă două sezoane, a fost marele câștigător al serii la gala Premiilor Emmy 2024, urmat de «The Bear» și «My Furry Reindeer».

„The Bear” a obținut trei din cele patru statuete Emmy pentru actorie de comedie, pierzând în fața lui Jean Smart, care a luat cel de-al treilea trofeu pentru rolul principal de comic ambițios de stand-up din „Hacks”. Pe de altă parte, „Baby Reindeer” a câştigat trofeul pentru cea mai bună miniserie TV. Creatorul său, Richard Gadd, a fost premiat la categoriile actor în rol principal şi scenariu, iar Jessica Gunning, care este coprotagonista sa, a câştigat trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

În timpul unei gale difuzate de rețeaua ABC, care a fost prezentată de Eugene și Dan Levy, au fost recunoscute cele mai bune seriale, programe și interpreți ai sezonului trecut. Primul sezon al serialului „Shogun” a adunat 25 de nominalizări, iar în această seară a câștigat un total de patru, care se alătură celor 14 câștigate în urmă cu câteva zile la Emmy-urile tehnice. Al doilea sezon al comediei „The Bear” (care a avut 23 de nominalizări) a câștigat patru, plus șapte de la Emmy-urile tehnice, în timp ce Hacks a câștigat patru în total. „My Furry Reindeer” a triumfat ca serie limitată.

La o simplă analiză a premiilor acordate platformelor de streaming, FX (Fox Extended) s-a clasat pe primul loc cu 27 de statuete, în timp ce Netflix a câștigat 18 premii, iar Apple TV+, 15.

Noul serial „Shogun”, difuzat de Disney+, cu Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis și Anna Sawai. a depășit popularitatea miniseriei omonime din 1980, cu Richard Chamberlain, Toshiro Mifune și Yoko Shimada în rolurile principale, care a avut la acea vreme între 23 și 29 de milioane de telespectatori în fiecare seară și a primit 14 nominalizări la premiile Emmy, inclusiv pentru cea mai bună miniserie.

În România, „Shōgun” s-a lansat pe Disney+ pe 27 februarie. „Shogun” se bazează pe romanul publicat în 1975 și este o poveste despre dragoste, onoare, cultură și lupta pentru putere. Acțiunea se petrece în anul 1600 și marchează ascensiunea Shōgunului Yoshii Toranaga (interpretat de Hiroyuki Sanada) în Japonia feudală, în timp ce înfruntă Consiliul Regenților. Toranaga este ajutat de consilierul său, pilotul englez naufragiat John Blackthorne (interpretat de Cosmo Jarvis), care este nu doar singurul englez ajuns pe aceste meleaguri, ci și primul care avea să obțină statutul de samurai. Serialul va debuta cu două episoade, urmând ca un nou episod să aibă premiera în fiecare săptămână.

Citește și:

Premiile Emmy 2024. Cine transmite cele mai importante momente de pe covorul roșu

Lista câștigătorilor de la gala Premiilor Emmy 2024

  • Cel mai bun serial dramatic: „Shogun”
  • Cel mai bun serial de comedie: „Hacks”
  • Cea mai bună miniserie TV sau antologie: „Baby Reindeer”
  • Cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramatic: Hiroyuki Sanada („Shogun”)
  • Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial dramatic: Anna Sawai („Shogun”)
  • Cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie: Jeremy Allen White („The Bear”)
  • Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie: Jean Smart („Hacks”)
  • Cel mai bun actor într-o miniserie sau antologie: Richard Gadd („Baby Reindeer”)
  • Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie sau antologie: Lamorne Morris („Fargo”)
  • Cea mai bună actriţă într-o miniserie sau antologie: Jodie Foster („True Detective: Night Country”)
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie sau antologie: Jessica Gunning („Baby Reindeer”)
  • Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramatic: Billy Crudup („The Morning Show”)
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial dramatic: Elizabeth Debicki („The Crown”)
  • Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie: Ebon Moss-Bachrach („The Bear”)
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial de comedie: Liza Colón-Zayas („The Bear”)
  • Cea mai bună serie reality show-cometiție: „The Traitors”
  • Cel mai bun scenariu de varietate: „Last Week Tonight With John Oliver”
  • Cel mai bun talk show: „The Daily Show”.

Sursa foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton