; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dacian Ciolos

Premierul Dacian Cioloş este invitat azi la „Ediţia specială” (TVR 1)

31 August 2016

Miercuri seară, prim-ministrul României vine la TVR pentru o discuţie cu Gabriel Gherghescu şi Claudiu Lucaci şi un bilanţ al celor zece luni de guvernare. „Ediţia specială' se transmite în direct pe 31 august, de la ora 21.00, la TVR 1, TVRi şi TVR+.

Dacian Ciolos

La împlinirea a zece luni de guvernare, premierul Dacian Cioloş vine la TVR, la o Ediţie specială moderată de Gabriel Gherghescu şi Claudiu Lucaci, pentru un bilanţ al realizărilor şi proiectelor guvernului tehnocrat şi o discuţie despre situaţia economică a ţării şi viitorul politicii româneşti în plan intern şi extern. Ediţia specială se transmite în direct miercuri, 31 august, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+. Românii din afara ţării pot şi ei urmări dezbaterea la TVR Internaţional, la aceeaşi oră, iar TVR Moldova difuzează emisiunea tot miercuri seară, de la 22.40.

Data alegerilor – şi alegerile, în general – reprezintă un subiect intens dezbătut, care va fi abordat şi în Ediţia specială de miercuri. De asemenea, se va pune în discuţie viitorul politic al premierului Dacian Cioloş, subiect care a fost şi este îndelung controversat şi speculat în media. Ofertele din piaţa politică sunt numeroase, multe partide vrând să contabilizeze capitalul de imagine al actualului şef de Guvern. Ce face premierul, cum răspunde la aceste realităţi politice şi, desigur, întrebarea care stă pe buzele tuturor – candidează sau nu? – sunt teme care nu vor lipsi de la masa discuţiilor.

Situaţia economică a ţării va fi, de asemenea, dezbătută de premierul Cioloş şi cei doi moderatori ai Ediţiei speciale de la TVR 1. Rapoartele arată că există o creştere economică foarte mare, dar simt oamenii această creştere „în buzunare”? S-a îmbunătăţit viaţa românilor? Sunt întrebări cu care primul ministru se va confrunta miercuri seară. Şi tot atunci vom afla ce programe are Dacian Cioloş pentru infrastructura de sănătate, în condiţiile în care de 25 de ani nu s-a construit un spital public. Se ştie că un motor al dezvoltării unei ţări îl reprezintă investiţiile în infrastructură. De ce nu avem astfel de investiţii în 2016 ne va spune premierul Cioloş în discuţia cu Gabriel Gherghescu şi Claudiu Lucaci.

Şi tot atunci aflăm de la şeful Guvernului care sunt avantajele reorganizării administrativ teritoriale a României, aceasta numărându-se pe lista de priorităţi vehiculate  în programele mai multor guvernări. De asemenea, premierul ne va informa care este stadiul absorbţiei fondurilor europene, ele reprezentând oportunitatea majoră pentru România.

În Ediţia specială din 31 august va fi abordată, desigur, şi cea mai importanta decizie cu care se confruntă Uniunea Europeană, BREXIT. Ce face România în acest context, care este poziţia pe care o adoptă în viitoarele negocieri pentru ieşirea Marii Britanii din UE şi care este rolul ţării noastre în Uniunea Europeană? Cei doi moderatori vor afla de la Dacian Cioloş, pentru telespectatorii TVR 1, răspunsuri şi la aceste întrebări, în Ediţia specială difuzată în direct miercuri seară, de la ora 21.00, la TVR 1. Emisiunea poate fi urmărită la aceeaşi oră şi la TVRi şi online, pe TVR+, iar de la 22.40, la TVR Moldova.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare