Homepage  / Filme Online

Premierele lunii mai 2024 pe platformele de streaming. Ce filme intră pe Netflix, Disney Plus și Prime Video

Premierele lunii mai 2024 pe platformele de streaming. Ce filme intră pe Netflix, Disney Plus și Prime Video

de Andreea Hentea,

Luna mai ne aduce premiere cât se poate de diferite pe platformele de streaming, printre care o comedie românească ce a înduioșat inimile multora, biografia unei rockerițe rebele, un documentar despre „Let It Be”, hitul legendarei trupe Beatles, dar și unul despre drumul către succes al îndrăgitei formații The Beach Boys, un film de dragoste cu un rol de excepție pentru Anne Hathaway, noul film al lui Jerry Seinfeld, dar și o aventură spectaculoasă, în care personajul lui Jennifer Lopez înfruntă inteligența artificială.

„Tati part-time” – disponibil la Netflix din 1 mai

Avocatul Iustin (Alex Bogdan), a cărui unică preocupare pare să fie cariera și care a făcut toate compromisurile ca să o aibă, se trezește că existența sa e dată peste cap de apariția Mayei (Eva Măruță), o fetiță de opt ani care este fina lui. Când Maya este lăsată în grija lui, Iustin realizează că nu se pricepe deloc la copii, iar Maya nu e, nici ea, încântată de acest tată „part-time”. Singura lor șansă este capacitatea lui Iustin de a învăța rapid ce înseamnă parentingul. Eva Măruță, fetița în vârstă de șapte ani a Andrei și a lui Cătălin Măruță, debutează în film cu acest rol.

O: Tati part-time, România, 2023 R: Letiția Roșculeț D: Alex Bogdan, Eva Măruță, Răzvan Vasilescu, Raluca Aprodu, Alexandru Ion, George Ivașcu, Mihaela Teleoacă, Doina Teodoru, Ioana Casetti, Ioan Cortea, David Măruță, Ștefan Floroaica.

„Frumoasa rebelă” – disponibil la Netflix din 2 mai

Filmul „Frumoasa rebelă”, inspirat de viața celebrei Gianna Nannini (interpretată de Letizia Toni), readuce în atenție una dintre cele mai cele mai pătrunzătoare și mai renumite voci ale muzicii italiene, ale cărei hituri, ca „Latin Lover”, „Fotoromanza”, „Bello e impossibile” sau „I maschi”, ne-au fermecat și nouă adolescența. Povestea regizată de Cinzia TH Torrini se întinde pe durata a treizeci de ani, pornind din copilăria cântăreței, continuând cu începuturile sale muzicale și ajungând la consacrarea acesteia, în ciuda obstacolelor ridicate de familie și de industria muzicală. Filmul invită publicul într-o reală călătorie prin viața și gândirea creativă a unei artiste unice, revoluționare, aflată în afara oricărui tipar, care a făcut din muzică și din libertate propriul manifest.

O: Sei nell’anima, Italia, 2024 R: Cinzia TH Torrini D: Letizia Toni, Selene Caramazza, Maurizio Lombardi, Stefano Rossi Giordani, Florin Piersic Jr., Andrea Delogu.

„The Idea of You” – disponibil la Prime Video din 2 mai

Protagoniștii filmului„The Idea of You” (2024), Anne Hathaway și Nicholas Galitzine, au entuziasmat fanii la festivalul anual SXSW, din Texas, unde filmul a fost difuzat în premieră mondială. Solène (Anne Hathaway), o mamă singură de 40 de ani, și Hayes Campbell (Nicholas Galitzine), carismaticul solist în vârstă de 24 de ani al trupei de băieți August Moon, se cunosc din întâmplare la festivalul muzical Coachella, din California, unde Solène a venit cu fiica sa adolescentă, Izzy (Ella Rubin). Scânteia apărută pe loc între ei duce la o intensă poveste de dragoste, în ciuda ezitărilor lui Solène. Ecranizare a romanului omonim al lui Robinne Lee, filmul s-a bucurat deja de cronici laudative. Slashfilm a scris că „Este cu adevărat amuzant și te face să te bucuri de romantismul său foarte convingător”, iar Variety a afirmat că „Filmul îi aparține în totalitate lui Hathaway, a cărei eroină este independentă, atractivă și nu arată niciodată disperată”.

O: The Idea of You, SUA, 2024 R: Michael Showalter D: Anne Hathaway, Nicholas Galitzine, Ella Rubin, Annie Mumolo, Reid Scott, Perry Mattfeld.

„Balul de absolvire” – disponibil la Disney Plus din 3 mai

Filmul le urmărește pe Jess (Antonia Gentry) și Hannah (Julia Lester), colege și prietene apropiate, care la treisprezece ani au făcut un pact conform căruia vor avea un bal de absolvire perfect. În ciuda schimbărilor iminente pe care le va aduce facultatea în viețile lor în următorii patru ani, cele două fete sunt hotărâte să își onoreze înțelegerea. Totul se destramă însă, cu doar 24 de ore înainte de marele eveniment, după ce Jess și Hannah se despart de partenerii lor. Celor două prietene le rămâne o singură noapte pentru a-și găsi noi parteneri și a-și împlini visul vechi din școala generală.

O: Prom Dates, SUA, 2024 R: Kim O. Nguyen D: Antonia Gentry, Julia Lester, Patty Guggenheim, John Michael Higgins, Chelsea Handler, Terry Hu.

„Unfrosted: Bătălia pentru Pop-Tart” – disponibil la Netflix din 3 mai

Faimosul Jerry Seinfeld a cooptat o distribuție excelentă pentru noua sa comedie realizată în colaborare cu Netflix, la care este regizor, scenarist și actor principal. Prezentat ca „o poveste despre ambiție, trădare, zahăr și lăptari amenințători”, filmul are acțiunea plasată în Michigan, în 1963. Kellogg’s și Post, producători de cereale și rivali neînduplecați, se întrec pentru a crea un produs de patiserie care va schimba fața micului dejun pentru totdeauna. Jerry Seinfeld se gândea de mulți ani la povestea originii Pop-Tart, gustarea pentru mic dejun care a cucerit America. El postase pe X/Twitter, încă din 2018, mesajul: „La un moment dat, mă gândeam la o idee pentru un film despre Pop Tart. Imaginați-vă cultura cerealelor Kellogg și pe cei căzuți sub vraja ei la mijlocul anilor ’60, în Battle Creek (orașul Battle Creek din statul Michigan este supranumit „Orașul cerealelor”, pentru că acolo au luat ființă companiile Kellogg’s și Post – n.r.).

O: Unfrosted: The Pop-Tart Story, SUA, 2024 R: Jerry Seinfeld D: Jerry Seinfeld, Melissa McCarthy, Hugh Grant, James Marsden, Christian Slater, Jim Gaffigan, Amy Schumer.

„The Beatles: Let It Be” – disponibil la Disney Plus din 8 mai

„The Beatles: Let It Be”, filmul original al regizorului Michael Lindsay-Hogg din 1970 despre The Beatles, va fi lansat exclusiv pe Disney+ pe 8 mai. Este întâia oară în peste 50 de ani când filmul este disponibil. Lansat pentru prima dată în mai 1970, în vârtejul despărțirii legendarei trupe, hitul „Let It Be” își ocupă acum locul cuvenit în istoria acesteia. Filmul este acum scos la lumină în variantă restaurată meticulos de echipa lui Peter Jackson (și în contextul dezvăluirilor aduse de serialul documentar „The Beatles: Get Back”, al lui Jackson, lansat de Disney+ în 2021 și recompensat cu 5 premii Emmy în 2022), surprinzând un moment esențial în istoria muzicii.

„Mama miresei” – disponibil la Netflix din 9 mai

În noua comedie romantică regizată de Mark Waters („Vinerea trăsnită”, „Fete rele”), fiica Lanei (Brooke Shields), Emma (Miranda Cosgrove), se întoarce de la Londra și își anunță pe neașteptate familia că urmează să se mărite și că nunta va avea loc în Thailanda, peste exact o lună. Lucrurile se înrăutățesc atunci când Lana află că RJ (Sean Teale), bărbatul care i-a furat inima fiicei sale, este fiul lui Will (Benjamin Bratt), cel care i-a frânt-o pe a ei cu ani în urmă. Dornic să obțină o a doua șansă și să-i explice Lanei de ce a dispărut după ce fuseseră de nedespărțit, Will încearcă în permanență să se reapropie de ea, în toiul pregătirilor de nuntă.

O: Mother of the Bride, SUA, 2024 R: Mark Waters D: Brooke Shields, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, Rachael Harris, Sean Teale, Chad Michael Murray, Michael McDonald, Wilson Cruz, Tasneem Roc.

„Unicornul Thelma” – disponibil la Netflix din 17 mai

Creată de regizorii Jared Hess („Napoleon Dynamite”) și Lynn Wang („Unikitty!”), această animație amuzantă și înduioșătoare o are în centru pe Thelma (voce: Brittany Howard), un ponei obișnuit care visează să devină o mare vedetă în lumea muzicii. Într-un moment extraordinar și capricios al sorții, Thelma este vopsită în roz, se transformă în unicorn și ajunge instantaneu o supervedetă internațională. Dar noua glorie are un preț, fiindcă vanitoasa Nikki (Ally Dixon), pe care Thelma a pus-o în umbră, vrea să o înlăture definitiv de pe scenă.

O: Thelma the Unicorn, SUA/Canada, 2024 R: Jared Hess, Lynn Wang Voci: Brittany Howard, Will Forte, Jon Heder, Daran Norris, Zach Galifianakis, David Michie, Ally Dixon, Lynn Wang.

„Atlas” – disponibil la Netflix din 24 mai

Atlas Shepherd (Jennifer Lopez) este o excelentă analistă de date, dar deloc sociabilă și cu o neîncredere profundă în inteligența artificială. Ea se alătură unei misiuni de capturare a unui robot renegat și distrugător, Harlan (Simu Liu), cu care a mai avut de a face în trecutul său misterios, iar când planurile o iau razna, singura ei speranță de a salva viitorul omenirii este să aibă încredere în Smith (voce: Gregory James Cohan), un program de computer al cărui protocol principal e să o țină în viață.

O: Atlas, SUA, 2024 R: Brad Peyton D: Jennifer Lopez, Simu Liu, Sterling K. Brown, Mark Strong, Abraham Popoola, Lana Parrilla, Gregory James Cohan (voce).

„The Beach Boys” – disponibil la Disney Plus din 24 mai

Documentarul „The Beach Boys”, regizat de Frank Marshall și Thom Zimny, este o sărbătoare a extrem de îndrăgitei trupe care a revoluționat muzica pop în anii ’60 și a creat acel sunet tipic și armonios care a exprimat atât de bine visul californian, captivând rapid fanii. Documentarul urmărește trupa de la începuturile sale modeste până la succesul uriaș și prezintă filmări inedite și interviuri complet noi cu membrii trupei, Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, David Marks și Bruce Johnston, precum și cu vedete ale muzicii ca Lindsey Buckingham, Janelle Monáe, Ryan Tedder și Don Was. Apar, de asemenea, foștii membri ai trupei, Blondie Chaplin și Ricky Fataar, iar regretații Carl și Dennis Wilson vor fi auziți în interviuri de arhivă.

O: The Beach Boys, SUA, 2024 R: Frank Marshall, Thom Zimny D: Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, David Marks, Bruce Johnston, Lindsey Buckingham, Janelle Monáe.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton