Homepage  / Filme Online / Prime Video

Premierele lunii februarie 2024 pe platformele de streaming. Ce filme intră pe Netflix, Disney Plus, HBO Max și Prime Video

Premierele lunii februarie 2024 pe platformele de streaming. Ce filme intră pe Netflix, Disney Plus, HBO Max și Prime Video

de Andreea Hentea,

Luna februarie ne aduce premiere atractive, printre care povești cu gangsteri, un personaj căruia Denzel Washington i-a oferit forță și farmec, o nouă aventură a lui Captain Marvel alături de noile sale aliate, un joc video de mare succes, un șir de tertipuri de seducție și pe Tom Cruise sărind cu motocicleta în prăpastie, într-o cascadorie în care s-a întrecut pe sine.

Filmele lunii februarie 2024 pe platformele de streaming

„The Outfit” – disponibil la Netflix din 1 februarie

Leonard (Mark Rylance), un maestru croitor englez sosit la Chicago de la faimosul atelier Savile Row, din Londra, deschide un atelier de croitorie împreună cu asistenta lui (Zoey Deutch), unde croiește haine de lux pentru singurii clienți care și le pot permite: o familie de gangsteri. Într-o noapte, doi ucigași (Dylan O’Brien, Johnny Flynn) îi bat la ușă cerându-i o favoare, iar Leonard este târât într-un joc periculos, ce implică minciuna și crima. Scenariul scris de Graham Moore (care debutează aici în regie și care a primit un Oscar în 2015, pentru scenariul filmului „The Imitation Game. Jocul codurilor”) împreună cu Johnathan McClain mizează pe tensiunea psihologică inteligent construită și pe jocul impecabil al subtilului Mark Rylance.

O: Outfit, SUA, 2022 R: Graham Moore D: Mark Rylance, Zoey Deutch, Dylan O’Brien, Johnny Flynn, Nikki Amuka-Bird, Simon Russell Beale.

„Titanic”– disponibil la Disney+ din 2 februarie

Celebrul film recompensat cu unsprezece premii Oscar (printre care cele pentru cel mai bun film, regizor – James Cameron, imagine, scenografie, coloană sonoră, cântec și efecte vizuale) este difuzat de platforma Disney+ în varianta 4K. Cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în rolurile principale, impresionanta poveste este plasată în contextul călătoriei inaugurale a celui mai mare vas de pasageri aflat în funcțiune la acel moment.

La lansarea sa, în 1997, filmul a devenit numărul unu în box office-ul mondial al tuturor timpurilor, fiind primul film din istorie care a câștigat peste un miliard de dolari. „Titanic” a devenit filmul definitoriu al unei întregi generații, iar interpretările emoționante ale lui Leonardo DiCaprio și Kate Winslet, în rolurile îndrăgostiților Jack și Rose, au câștigat spontan aprecierile publicului și criticii. Regizorul James Cameron a explicat impactul enorm al filmului prin faptul că „Titanic nu este doar un avertisment – un mit, o parabolă, o metaforă pentru răul uman. Este, de asemenea, o poveste despre credință, curaj, sacrificiu și, mai presus de toate, despre dragoste”.

Cei pasionati de neuitata poveste pot viziona și documentarul National Geographic „Titanic după 20 de ani cu James Cameron”, din 2017, disponibil, de asemenea, pe platforma Disney+.

O: Titanic, SUA, 1997 R: James Cameron D: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Frances Fisher, Kathy Bates, Victor Garner, Gloria Stuart, Bill Paxton, David Warner, Suzy Amis, Jonathan Hyde.

„Equalizer 3: Capitolul final” – disponibil la HBO Max din 2 februarie

„Equalizer 3: Ultimul capitol” / „The Equalizer 3” încheie trilogia de acțiune regizată de Antoine Fuqua. Cum „The Equalizer” a fost, în anii ’80, una dintre cele mai reușite serii de filme de acțiune, Antoine Fuqua și Denzel Washington au vrut să le ofere povestea noilor generații. De data aceasta, fostul agent guvernamental Robert McCall (Denzel Washington) s-a refugiat în sudul Italiei, convins că-și va putea permite o viață calmă, dar este silit să reacționeze când mafia locală începe să-i ucidă prietenii. Pe măsură ce evenimentele devin mortale, McCall știe ce are de făcut: să devină protectorul prietenilor săi luptând împotriva mafiei.

Alura impozantă și carisma lui Denzel Washington, dar și înfruntările construite într-un crescendo atent compus compensează, și acum, latura neverosimilă a unor acțiuni, rezervându-le fanilor plăcerea întâlnirii cu un justițiar cu farmec old fashion. „Equalizer 3: Ultimul capitol” s-a filmat în Italia, la celebrele studiouri Cinecittà din Roma și la Napoli, dar și în Ravello, Minori, Atrani și Maiori, câteva mici așezări din superba regiune Campania.

O: The Equalizer 3, SUA, 2023 R: Antoine Fuqua D: Denzel Washington, Dakota Fanning, Remo Girone, David Denman, Gaia Scodellaro, Sonia Ben Ammar, Bruno Bilotta, Salvatore Ruocco.

„The Marvels”– disponibil la Disney+ din 7 februarie

Brie Larson reia aici rolul lui Carol Danvers alias Captain Marvel, dotată cu noi puteri. După ce, în trecut, și-a revendicat identitatea de la tiranicul Kree și s-a răzbunat pe Inteligența Supremă, Carol suportă, acum, povara unui univers destabilizat. Când îndatoririle o trimit într-o gaură de vierme anormală, care are legătură cu un revoluționar Kree, puterile ei se împletesc cu cele ale Kamalei Khan alias dra. Marvel (Iman Vellani) și cu nepoata lui Carol, astronautul căpitan Monica Rambeau (Teyonah Parris). Toate trei trebuie să facă echipă sub numele de „The Marvels” și să lucreze într-o coordonare perfectă, pentru a salva universul. Filmul a fost apreciat pentru regia sa, afirmându-se că „Într-un univers adesea sufocat de cantitatea de istorie, de poveste densă și de nenumărate personaje, regizoarea Nia DaCosta a înțeles cum să gestioneze toate acestea într-unul dintre cele mai amuzante filme Marvel din ultimii ani”.

O: The Marvels, SUA, 2023 R: Nia DaCosta D: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson, Zawe Ashton, Park Seo-joon, Mohan Kapoor.

„Ești acolo, Doamne? Sunt eu, Margaret” – disponibil la HBO Max din 9 februarie

Noul film al lui Rachel McAdams (nominalizată deja la numeroase premii pentru interpretarea de aici) o înfățișează în postura Barbarei Simon, o mamă solicitată mereu de fiica ei de unsprezece ani, Margaret (Abby Ryder Fortson), să îi explice sensurile a tot ce face parte din lumea din jur, mai ales când familia se mută din New York în New Jersey, iar fata se simte destabilizată. Margaret alege să studieze credințele religioase la școală, sperând să găsească astfel răspunsurile căutate și îi pune nenumărate întrebări inclusiv bunicii paterne, Sylvia Simon (Kathy Bates). Filmul este ecranizarea cărții omonime a scriitoarei Judy Blume, care a nu a permis, timp de zeci de ani, adaptarea cărții ei într-un film. Cu toate acestea, ea s-a răzgândit când regizoarea Kelly Fremon Craig a promis că filmul va fi fidel poveștii. În cele din urmă, Blume a fost atât de încântată de film, încât a declarat într-un interviu: „Îmi place filmul și cred că este chiar este mai bun decât cartea! Câți autori ar putea spune asta?”.

O: Are you there God? It’s me, Margaret, SUA, 2023 R: Kelly Fremon Craig D: Rachel McAdams, Kathy Bates, Abby Ryder Fortson, Benny Safdie, Elle Graham, Amari Alexis Price.

„Suncoast” – disponibil la Disney+ din 9 februarie

Filmul Laurei Chinn este inspirat de povestea semi-autobiografică a regizoarei, trăită de aceasta la începutul anilor 2000. Aceasta o urmărește pe adolescenta Doris (Nico Parker) care, în timp ce are grijă de fratele ei grav bolnav (Cree Kawa) împreună cu mama lor curajoasă, Kristine (Laura Linney), leagă o prietenie neașteptată cu un activist excentric, Paul Warren (Woody Harrelson), care protestează împotriva unuia dintre cele mai complicate cazuri medicale din toate timpurile.

O: Suncoast, SUA, 2023 R: Laura Chinn D: Laura Linney, Woody Harrelson, Nico Parker, Ella Anderson, Amarr, Megan Kaminski.

„Gran Turismo”- disponibil la HBO Max din 16 februarie

Regizat de Neill Blomkamp, filmul „Gran Turismo” urmărește parcursul neobișnuit al lui Jann Mardenborough (Archie Madekwe), un adolescent pasionat de celebrul joc video omonim (un mare succes în istoria producțiilor de gen), care ajunge să participe la raliuri adevărate datorită abilităților și talentului său. Pasiunea pentru jocul video „Gran Turismo” l-a dus inițial, în 2011, pe tânărul și talentatul Jann în competiția de jocuri video găzduită de programul de televiziune premiat GT Academy, finanțat de Nissan, care le oferea jucătorilor calificați prilejul de a câștiga o carieră profesionistă în cadrul circuitelor de curse. Jann, care avea 19 ani, a devenit al treilea – și cel mai tânăr – câștigător al competiției, învingând 90.000 de participanți. Recompensa a fost participarea la Cursa de 24 de ore din Dubai, cu o mașină Nissan. Născut pe 9 septembrie 1991 în Darlington, britanicul Jann Mardeborough este, în prezent, pilot profesionist de curse, concurând în circuitul japonez Super GT.

O: Gran Turismo, SUA, 2023 R: Neill Blomkamp D: Archie Madekwe, Orlando Bloom, David Harbour, Djimon Hounsou, Geri Halliwell-Horner, Daniel Puig, Josha Stradowski, Thomas Kretschmann.

„Upgraded”– disponibil la Prime Video din 9 februarie

Comedia romantică „Upgraded” o are în centru pe Ana (Camila Mendes), o stagiară ambițioasă care visează la o carieră în lumea artei în timp ce încearcă să o impresioneze pe șefa ei, Claire (Marisa Tomei). Călătorind cu avionul la clasa întâi într-o misiune de serviciu la Londra, ea îl întâlnește pe fermecătorul Will (Archie Renaux), care o confundă pe Ana cu șefa ei, iar ea nu-i spune cine e, de fapt – o minciună care declanșează un lanț de evenimente, romantism și oportunități, până când adevărul e pe cale să iasă la suprafață. Printre interpreți îl veți recunoaște pe talentatul Grégory Montel, memorabil în rolul impresarului Gabriel Sarda din serialul Netflix „Zece la sută”.

O: Upgraded, SUA, 2023 R: Carlson Young D: Camila Mendes, Archie Renaux, Marisa Tomei, Thomas Kretschmann, Grégory Montel, Rachel Matthews, Lena Olin.

„Misiune: Imposibilă – Răfuială mortală partea întâi” – disponibil la SkyShowtime din 9 februarie

Filmat în Marea Britanie, Italia (la Roma, Vatican și Veneția), Norvegia și Dubai, „Misiune: Imposibilă – Răfuială mortală partea întâi” își aruncă în joc atuurile știute – poveste cu priză la public, distribuție răsunătoare și decoruri spectaculoase, plusând cu un număr de cascadorii incredibile marca Tom Cruise. Celebrul agent Ethan Hunt (Tom Cruise) și echipa lui trebuie să găsească acum o armă terifiantă, care poate da foc lumii. Hunt și echipa lui demarează o cursă mortală pe tot globul, în care sunt implicate mașini, motociclete, trenuri, avioane, apeducte, biserici, piețe, poduri, șosele și dune de nisip. Strălucitoarea Vanessa Kirby reia rolul Văduvei Albe, Hayley Atwell se descurcă perfect în rolul lui Grace, iar Rebecca Ferguson redevine spioana internațională Ilsa Faust. Momentul de suspans absolut este cel în care Tom Cruise sare cu motocicleta într-o prăpastie. Actorul a avut la dispoziție aproximativ „șase secunde pentru a i se deschide parașuta”, exact înainte să lovească pământul.

O: Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part One, SUA, 2023 R: Christopher McQuarrie D: Tom Cruise, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Hayley Atwell, Henry Czerny, Pom Klementieff, Cary Elwes, Rob Delaney, Indira Varma

„Jocul atracției”– disponibil la Netflix din 14 februarie

De mulți ani, Mack (Gina Rodriguez), o jurnalistă sportivă din New York, și-a perfecționat tacticile de atracție împreună cu Adam (Damon Wayans Jr.), cel mai bun prieten al ei, și cu gașca lor. Deși le-a adus nenumărate aventuri, respectarea „manualului” lor le-a interzis mereu să-și construiască o relație pornită dintr-un asemenea joc. Când Mack se îndrăgostește pe neașteptate de cea mai recentă țintă a ei, fermecătorul corespondent de război Nick (Tom Ellis), începe să regândească întregul joc. Cum liniile dintre muncă, distracție, prietenie și iubire încep să devină neclare, Mack este nevoită să învețe ce înseamnă să treacă de la simpla acumulare de puncte la păstrarea lor.

O: Players, SUA, 2024 R: Trish Sie D: Gina Rodriguez, Damon Wayans Jr., Tom Ellis, Joel Courtney, Marin Hinkle, Augustus Prew, Liza Koshy, Ego Nwodim.

„Avatar: Ultimul războinic al aerului” – disponibil la Netflix din 22 februarie

Apă. Pământ. Foc. Aer. Cândva, toate trăiau în armonie, cu avatarul păstrător al păcii între ele. Când Națiunea Focului i-a atacat și i-a nimicit pe Nomazii Aerului, primul pas în încercarea războinicilor focului de a cuceri lumea a schimbat însă totul. Nori sumbri au pus stăpânire asupra lumii, iar singura speranță a rămas tânărul Aang (Gordon Cormier), care se trezește la viață pentru a deveni următorul avatar. Însoțit de noii săi prieteni, frații Sokka (Ian Ousley) și Katara (Kiawentiio), membri ai Tribului Apelor din Sud, Aang pornește într-o misiune fantastică pentru a salva lumea și a pune capăt masacrului încrâncenat al Stăpânului Focului, Lordul Ozai (Daniel Dae Kim). Cum prințul moștenitor Zuko (Dallas Liu) e hotărât să îi captureze, ei vor avea nevoie de sprijinul numeroșilor aliați și al personajelor colorate cu care se întâlnesc pe parcurs. „Avatar: Ultimul războinic al aerului” este o adaptare live-action a îndrăgitului serial de animație omonim.

O: Avatar: The Last Airbender, SUA, 2024 R: Albert Kim D: Gordon Cormier, Daniel Dae Kim, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu, Ken Leung, Paul Sun-Hyung Lee

„Vina mea” – disponibil la Netflix din 23 februarie

Când avocata Mea Harper (Kelly Rowland) preia cazul de crimă al artistului Zyair Malloy (Trevante Rhodes), adevărul nu este atât de evident pe cât pare. În timp ce ea încearcă să stabilească nevinovăția sau vinovăția clientului său abil și seducător, investigațiile arată că toată lumea este vinovată de câte ceva. Thrillerul semnat de Tyler Perry explorează ce se întâmplă atunci când dorința arzătoare devine un factor perturbator, iar întreaga situație devine foarte periculoasă.

O: Mea culpa, SUA, 2024 R: Tyler Perry D: Kelly Rowland, Trevante Rhodes, Sean Sagar, RonReaco Lee, Nick Sagar, Shannon Thornton

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton