Homepage  / Filme Online / SkyShowtime

Premierele lunii august 2024 pe platformele de streaming. Ce filme intră pe SkyShowtime, Max, Netflix, Disney Plus și Prime Video

Premierele lunii august 2024 pe platformele de streaming. Ce filme intră pe SkyShowtime, Max, Netflix, Disney Plus și Prime Video

de Andreea Hentea,

Luna august ne aduce premiere foarte diferite pe platformele de streaming, printre care elegantul „Downton Abbey: O nouă eră”, care include o incursiune de vis pe Riviera franceză, „May December”, povestea unei relații care a ținut prima pagină a ziarelor, „Ce spun femeile”, o dramă câștigătoare de Oscar, cu o distribuție impresionantă, îndrăznețul „Planeta maimuțelor: Noul regat”, unul dintre filmele cu mari încasări ale anului, dar și tandrul „Clubul miracolelor”, despre împlinirea, chiar și tardivă, a visurilor.

Ce premiere vedem acasă în luna august

„Downton Abbey: O nouă eră” – disponibil la Max din 2 august

Prolificul scenarist Julian Fellowes îi trimite pe membrii familiei Crawley, însoțiți de loialii lor angajați, într-o călătorie în sudul Franței, unde îi așteaptă peisaje însorite și personaje sofisticate, după ce toți află, cu surprindere, că venerabila contesă Violet Crawley (Maggie Smith) a moștenit o vilă de la un bărbat misterios care a existat cândva în viața ei. Filmul regizat de Simon Curtis le rezervă acestoracunoștințe noipe Riviera franceză, în timp ce impunătoarea proprietate Downton Abbey găzduieșteturnarea unui film și echipa aferentă. Superba proprietate este, în realitate, castelul Highclere, aflat în Hampshire, carea întruchipat conacul Downton Abbey în celebrul serial și în cele două lungmetraje care i-au urmat – „Downton Abbey” (2019) și filmul de față – și a fost folosit drept loc de filmare pentru numeroase producții începând din anii ’90.

O: Downton Abbey: A New Era, Marea Britanie/SUA, 2022 R: Simon Curtis D: Maggie Smith, Hugh Boneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Nathalie Baye, Jim Carter, Joanne Froggatt, Hugh Dancy, Matthew Goode, Laura Haddock, Dominic West, Penelope Wilton, Tuppence Middleton, Allen Leech, Imelda Staunton.

„Planeta maimuțelor: Noul regat” – disponibil la Disney+ din 2 august

Povestea reia acțiunea la câteva generații după domnia lui Caesar, eroul filmelor precedente. Acum, maimuțele au reușit să trăiască armonios ca specie dominantă, iar oamenii s-au retras din fața lor. Pe măsură ce un nou lider tiran al maimuțelor se ridică și vrea să își clădească un imperiu, o tânără maimuță pleacă într-o călătorie plină de provocări pentru a redefini viitorul maimuțelor și al oamenilor. Regizorul Wes Ball aduce un suflu nou francizei cu acest proaspăt titlu care a devenit unul dintre cele mai mari succese globale ale anului la încasări. Toate cele 9 producții din franciza „Planeta maimuțelor” – începând de la „Planeta Maimuțelor (1968) și până la „Planeta Maimuțelor: Războiul” (2017) – sunt disponibile la Disney+.

O: Kingdom of the Planet of the Apes, SUA, 2024 R: Wes Ball D: Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand, William H. Macy, Peter Makon, Eka Darville.

„Cartea lui Clarence” – disponibil la Max din 2 august

Filmul regizat de Jeymes Samuel propune o revizitare insolită, în cheie comic-dramatică, a unui gen clasic hollywoodian: filmele epice cu teme biblice. În centrul său se află Clarence (LaKeith Stanfield), un bărbat sărman din Ierusalim care încearcă să-și construiască o viață mai bună și să fie demn de femeia pe care o iubește. Captivat de întâlnirea cu Mesia și cu apostolii săi, Clarence începe prin a cere o favoare pentru el și pentru apropiați, dar sfârșește prin a explora în profunzime sensul credinței și al bunătății. În film îi mai vedem pe Benedict Cumberbatch, James McAvoy, Anna Diop („Nanny”), Omar Sy („Lupin”), David Oyelowo („Mizerabilii”) și Nicholas Pinnock („Django”).

O: The Book of Clarence, SUA, 2024 R: Jeymes Samuel D: Benedict Cumberbatch, James McAvoy, Anna Diop, Omar Sy, David Oyelowo, Alfre Woodard, Nicholas Pinnock.

„Bob Marley – One Love” – disponibil la SkyShowtime din 6 august

Viața și muzica artistului care a ajuns să inspire generații întregi prin mesajul său de iubire și armonie sunt analizate în film, deopotrivă cu obstacolele pe care Bob Marley le-a avut de depășit. Realizat în parteneriat cu familia lui Bob Marley, filmul biografic regizat de Reinaldo Marcus Green îl are în rolul titular pe Kingsley Ben-Adir („King Arthur: Legenda sabiei”), iar soția acestuia, Rita, este jucată de Lashana Lynch („Nu e vreme de murit”). Convins că „reggae e muzica oamenilor”, capabilă să îi unească dincolo de violență, diferențe și ură, Bob Marley a concertat, în decembrie 1976, în Kingston, Jamaica, pentru a promova pacea, deși, cu două zile înainte, el, soția lui, managerul său și încă o persoană fuseseră răniți serios într-un atentat armat provocat de niște necunoscuți. „Inițial n-am avut curaj să mă implic în acest film, dar muzica lui a început să mă urmărească, așa că a trebuit să-l fac. Să am acces la toate detaliile legate de viața lui Bob, la limbajul și trăsăturile personalității lui, la detalii despre viața lui și la materiale de arhivă inaccesibile publicului, datorită familiei sale, a fost pentru mine un fel de bilet VIP la povestea vieții lui și m-a ajutat să înțeleg cum a îmbogățit el lumea și câtă dragoste întruchipa”, a povestit regizorul Reinaldo Marcus Green.

O: Bob Marley: One Love, SUA, 2024 R: Reinaldo Marcus Green D: Kingsley Ben-Adir, Lashana Lynch, James Norton, Michael Gandolfini, Nestor Aaron Absera, Sam Palladio.

„Jackpot!” – disponibil la Prime Video din 15 august

Povestea este plasată în viitorul apropiat, când în California este înființată o „Mare Loterie” care ascunde o capcană sinistră: cine va reuși să-l ucidă pe câștigător înainte de apusul soarelui va putea revendica legal lozul cel mare, de mai multe miliarde de dolari. Când Katie Kim (Awkwafina) se mută la Los Angeles, ajunge din greșeală în posesia biletului câștigător. Disperată să scape de hoardele de vânători de jackpot-uri, ea își unește forțele, din disperare, cu agentul de pază al loteriei, Noel Cassidy (John Cena), care face tot ce-i stă în putere pentru a o proteja până la apusul soarelui, în schimbul unei cote din premiul ei. Noel se confruntă inclusiv cu rivalul său, escrocul Louis Lewis (Simu Liu), care vrea să pună mâna pe comisionul lui Katie cu orice preț.

Regia: Paul Feig D: Awkwafina, John Cena, Ayden Mayeri, Donald Elise Watkins, Sam Asghari, Murray Hill and Simu Liu

„Mai, decembrie” – disponibil la Max din 16 august

Prezentat anul trecut la Festivalul internațional de film de la Cannes, filmul „May December”, regizat de Todd Haynes, are în centru un cuplu cu o istorie ieșită din comun. Relația dintre Gracie (Juliane Moore), o femeie matură și Joe, un adolescent, a provocat la vremea sa un întreg scandal, ținând prima pagină a ziarelor. După ce a fost închisă pentru corupere de minori, Gracie nu a renunțat, totuși, la relația lor, iar la începutul acțiunii din film, după două decenii, ea și Joe (Charles Melton) par să aibă o viață liniștită, în centrul căreia se află fiicele lor gemene. În momentul în care Gracie și Joe primesc vizita unei tinere actrițe, Elizabeth (Natalie Portman), care urmează să o joace pe Gracie într-un film și vrea să se documenteze pentru rol, aparentul calm începe să se fisureze și vechi răni ies la suprafață.

O: May December, SUA, 2023 R: Todd Haynes D: Juliane Moore, Charles Melton, Natalie Portman, Andrea Frankle, Gabriel Chung.

„Uniunea” – disponibil la Netflix din 16 august

Mike (Mark Wahlberg), un muncitor în construcții din Jersey, bine ancorat în realitate, se trezește aruncat în lumea superspionilor și a agenților secreți când iubita lui din liceu, Roxanne (Halle Berry), îl recrutează pentru o misiune cu miză mare a serviciilor secrete ale SUA. J.K. Simmons, care interpretează rolul expertului CIA Tom Brennan, a jucat cu Marc Wahlberg în „Ziua patrioților” (2016) și cu Adewale Akinnuoye-Agbaje în serialul „Oz – Închisoarea federală” (1997). Filmările s-au desfășurat din 19 septembrie până pe 4 octombrie 2022, în mica și pitoreasca localitate Piran, din Slovenia, iar contractele încheiate pentru cazarea celor 300 de membri ai echipei, blocarea străzilor și diverse amenajări speciale, au fost ținute secrete până în momentul în care mai erau doar câteva zile înainte de sosirea echipei.

O: The Union, SUA, 2024 R: Julian Farino D: Mark Wahlberg, Halle Berry, Mike Colter, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jackie Earle Haley, J. K. Simmons.

„Fetele din Nisa” – disponibil la Netflix din 21 august

Neînfricata Léo (Alice Taglioni) se crede cea mai bună polițistă de pe Riviera Franceză. Când aude despre uciderea la Hamburg a colegului său Ludo, care i-a fost ca un frate, ea decide să scoată adevărul la iveală. Dar șefa ei (Noémie Lvovsky) are o altă părere și insistă să încredințeze cazul unui polițist german. Léo decide că nu va lăsa un „ratat în costum” să conducă ancheta, mai ales după ce află că polițistul german este de fapt Mélanie (Stéfi Celma), o atrăgătoare și foarte capabilă polițistă. Forțate să încheie un parteneriat dificil, aceste două personaje puternice, dar diametral opuse, habar nu au că orașul Nisa se confruntă cu o amenințare iminentă și că între ele există o legătură mai strânsă decât credeau.

O: Nice Girls, Franța, 2024 R: Noémie Saglio D: Alice Taglioni, Noémie Lvovsky, Stéfi Celma, Baptiste Lecaplain, Franz Lang.

„Ce spun femeile” – disponibil la Max din 23 august

Cu o distribuție extraordinară și o poveste extrem de consistentă și de tulburătoare, filmul scris și regizat de talentata Sarah Polley (premiată cu un Oscar pentru scenariul său impresionant) urmărește un grup de femei dintr-o colonie religioasă izolată, de menoniți, care se strâng și discută cum ar putea reacționa și ce au de făcut după șirul de abuzuri la care le-au supus bărbații lor, acum plecați o vreme la oraș. Ele realizează că trebuie să aleagă între a nu face nimic, a rămâne și a lua atitudine împotriva acestor fapte odioase sau a fugi undeva departe. Multe se tem însă că revolta le-ar aduce o pedeapsă teribilă sau că nu ar putea supraviețui fără fiii și soții lor.

O: Women Talking, SUA, 2022 R: Sarah Polley D: Claire Foy, Rooney Mara, Jessie Buckley, Frances McDormand, Judith Ivey, Emily Mitchell, Liv McNeil.

„Mean Girls” – disponibil la SkyShowtime din 28 august

Noua elevă Cady Heron (jucată de talentata Angourie Rice, cunoscută din „Superbăieți”, „Crima din Easttown” și „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă”) devine rapid una dintre cele mai îndrăgite apariții din noua sa școală. Totul se schimbă însă când face greșeala de a se îndrăgosti de Aaron Samuels, fostul iubit al celei mai populare fete de aici, Regina George (Reneé Rapp). Aceasta conduce, cu ifose, grupul „The Plastics”, din care mai fac parte Gretchen (Bebe Wood) și Karen (Avantika), aflate în admirația ei totală. Cady trebuie să învețe să se descurce printre intrigile nenumărate de pe culoarele liceului. Cu un scenariu scris de Tina Fey, filmul este o nouă versiune a popularei comedii cu adolescente „Mean Girls”. Într-un rol secundar o vedem pe Lindsay Lohan, care a jucat rolul lui Cady Heron în cunoscutul film „Fete rele” / „Mean Girls” (2004), unul dintre marile ei succese.

O: Mean Girls, SUA, 2024 R: Samantha Jayne, Arturo Perez Jr. D: Angourie Rice, Tina Fey, Jon Hamm, Jenna Fischer, Reneé Rapp, Lindsay Lohan, Ashley Park, Auli’i Cravalho, Avantika, Tim Meadows.

„Clubul miracolelor” – disponibil la Max din 30 august

Plasată în atmosfera strictă și conservatoare din satul irlandez Ballygar, spre sfârșitul anilor ’60, povestea are în centru patru casnice copleșite de numeroasele îndatoriri pe care le au. În cele din urmă, Lily Fox (Maggie Smith), Kathy Bates (Eileen Dunne), Dolly Hennessy (Agnes O’Casey) și Chrissie Ahearn (Laura Linney) sunt ajutate de preotul lor să meargă într-un binemeritat pelerinaj în renumitul oraș francez Lourdes. Producătorilor filmului le-a luat foarte mult timp (optsprezece ani) să-și ducă proiectul la bun sfârșit, iar Joan Allen, Brenda Blethyn și Claire Danes au făcut inițial parte din distribuție, alături de Maggie Smith, Kathy Bates și de ceilalți actori. Ei nu și-au pierdut, totuși, în crederea în proiect și s-au zbătut an de an să găsească finanțare pentru film. Acesta a fost apoi amânat de încă trei ori, din cauza pandemiei. În 2021, când filmul a intrat în producție, actorii aveau destui ani în plus, dar producătorii au refuzat să-i înlocuiască, preferând să rămână cu distribuția din 2005 și să facă eforturi considerabile pentru a-i face pe toți să pară mai tineri.

O: The Miracle Club, Marea Britanie/Irlanda, 2023 R: Thaddeus O’Sullivan D: Maggie Smith, Kathy Bates, Agnes O’Casey, Laura Linney, Stephen Rea, Mark O’Halloran, Hazel Doupe.

„Madame Web” – disponibil la Max din 31 august

Dakota Johnson joacă rolul unei super-eroine confruntate cu viziuni din viitor, care trebuie să lupte împotriva unui asasin super eficient. După succesul imens al filmului „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă” (2021), studiourile Sony au vrut să creeze noi personaje din universul Marvel. Cineastei britanice S.J. Clarkson („Succesiunea”) i-a surâs ideea, iar Dakota Johnson a fost distribuită în rolul super-eroinei din povestea scrisă de Matt Sazama și Burk Sharpless. Astfel a apărut Cassandra Webb / Madame Web, una dintre cele mai enigmatice figuri ale poveștilor Marvel. Cadru medical în Manhattan, aceasta descoperă că are puterea de a vizualiza evenimente viitoare și că le poate modifica evoluția, dar cu un preț foarte mare. Ea se aliază cu trei tinere speciale, Julia Carpenter (Sydney Sweeney), Anya Corazon (Isabela Merced) și Mattie Franklin (Celeste O’Connor), împotriva unui urmăritor letal, Ezekiel Sims (Tahar Rahim).

O: Madame Web, SUA, 2024 R: S.J. Clarkson D: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Celeste O’Connor, Isabela Merced, Emma Roberts, Adam Scott, Jill Hennessy, Zosia Mamet, Tahar Rahim.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton