Homepage  / Filme Online

Premierele lunii martie 2024 pe platformele de streaming. Ce filme intră pe Netflix, Disney Plus, HBO Max și Prime Video

Premierele lunii martie 2024 pe platformele de streaming. Ce filme intră pe Netflix, Disney Plus, HBO Max și Prime Video

de Andreea Hentea,

Luna martie ne aduce o dramă în care Adam Sandler se descurcă excelent, o simpatică revenire a lui Lindsay Lohan, dramaticele întâmplări reale prin care a trecut Sibiul în 1989, spectaculosul destin al lui J. Robert Oppenheimer, dar și cea mai nouă și colorată fantezie despre Willy Wonka.

Filmele lunii martie 2024 pe platformele de streaming

„Astronautul” – disponibil la Netflix din 1 martie

Trimis într-o misiune de cercetare solitară la marginea sistemului solar, astronautul Jakub (Adam Sandler), aflat deja în spațiu de șase luni, se teme că mariajul i s-ar putea destrăma până la întoarcerea pe Pământ. Dornic să refacă legătura afectivă cu soția lui, Lenka (Carey Mulligan), el apelează la sfaturile lui Hanuš (voce: Paul Dano), o creatură misterioasă pe care o descoperă în adâncurile navei. Jakub analizează, împreună cu Hanuš, greșelile pe care le-a făcut în relația cu Lenka și caută o soluție pentru a repara totul.

Ecranizare a romanului „Spaceman of Bohemia”, al tânărului scriitor ceh Jaroslav Kalfar, filmul regizat de Johan Renck („Cernobîl”), aflat în selecția oficială a Festivalului de la Berlin, pune accentul nu pe componentele tehnice ale misiunii, ci pe introspecțiile pe care solitudinea din spațiu i le permite protagonistului, transformate, cu sensibilitate, într-o meditație asupra iubirii, dorului și distanței.

O: Spaceman, SUA/Cehia, 2024 R: Johan Renck D: Adam Sandler, Carey Mulligan, Paul Dano (voce), Kunal Nayyar, Lena Olin, Isabella Rossellini.

„Libertate” – disponibil la Netflix din 6 martie

Inspirat din fapte reale petrecute în decembrie 1989, filmul „Libertate” extrage dintre numeroasele întâmplări care au însoțit Revoluția din decembrie un capitol deosebit de tensionat, cu consecințe tragice, cel de la Sibiu, despre care s-a vorbit mult la vremea respectivă. În haosul și panica generate de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent, care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, un căpitan de miliție, Viorel Stănese (Alex Calangiu), e capturat și acuzat că e terorist. Povestea înfățișată în film pornește de la fapte reale, dar le adaugă numeroase straturi ficționale.

O: Libertate, România/Ungaria, 2023 R: Tudor Giurgiu D: Alex Calangiu, Andi Vasluianu, Cătălin Herlo, Ștefan Iancu, Ionuţ Caras, Iulian Postelnicu, Alexandru Papadopol, Leonid Doni, Cuzin Toma, Mirela Oprișor.

„Wonka” – disponibil la HBO Max din 8 martie

„Wonka” (2023), noua ecranizare a îndrăgitei povești a lui Roald Dahl, ne oferă un spectacol vizual delicios. Regizat de Paul King după un scenariu de Simon Farnaby, care a adaptat pentru ecran povestea lui Dahl, filmul se concentrează pe figura inventivului Willy Wonka (Timothée Chalamet) și a felului în care a ajuns cel mai mare producător de ciocolată din lume.

Sosit cu barca la Paris cu visul de a-și deschide un magazin de ciocolată la Galeriile Gourmet, cu ajutorul rețetelor de dulciuri inventate de mama lui (jucată de Sally Hawinks), tânărul Willy ajunge la spălătoria deținută de vicleana doamnă Scrubbit (Olivia Colman), care face afaceri necurate, ajutată de slujitorul ei, Bleacher (Tom Davis). Confruntat cu cruzimea oamenilor și chiar cu închisoarea, Wonka are parte însă și de ajutorul noilor prieteni pe care și i-a făcut în oraș.

O: Wonka, coproducție, 2023 R: Paul King D: Timothée Chalamet, Hugh Grant, Olivia Colman, Rowan Atkinson, Sally Hawkins, Jim Carter, Natasha Rothwell, Calah Lane, Keegan-Michael Key

„Dorință irlandeză” – disponibil la Netflix din 15 martie

Deși l-a iubit dintotdeauna pe Paul Kennedy (Alexander Vlahos), Maddie Kelly (Lindsay Lohan) își calcă pe inimă și acceptă să fie domnișoară de onoare la nunta acestuia cu Emma Taylor (Elizabeth Tan), cea mai bună prietenă a ei. Maddie zboară în Irlanda, unde are loc nunta, și – cu doar câteva zile înaintea evenimentului – își pune o dorință care ilustrează exact ce simte.

Când fantezista idee chiar se îndeplinește, Maddie, entuziasmată inițial că e lângă cel pe care și l-a dorit, se trezește că noua realitate nu e chiar așa de roz și că, de fapt, jumătatea ei este un bărbat pe care tocmai l-a întâlnit și pe care l-ar schimba oricând cu visul ei adolescentin. Ilustrare conștiincioasă a răspânditei zicale „Ai grijă ce-ți dorești!”, filmul o readuce în atenție pe Lindsay Lohan, până nu demult o răsfățată a publicului și a comediilor romantice și ne rezervă, de asemenea, întâlnirea cu îndrăgita Jane Seymour, în rolul lui Rosemary Kelly, mama lui Maddie.

O: Irish Wish, SUA/Irlanda, 2024 R: Janeen Damian D: Lindsay Lohan, Jane Seymour, Ed Speleers, Alexander Vlahos, Elizabeth Tan, Ayesha Curry, Jacinta Mulcahy.

„Champions” – disponibil la SkyShowtime din 15 martie

Woody Harrelson („Zombieland”) se implică în această poveste amuzante și înduioșătoare despre un fost antrenor de baschet din liga secundă, căruia, după o serie de ghinioane, instanța îi cere să antreneze o echipă Special Olympics. Chiar dacă, inițial, este sceptic cu privire la potențialul echipei, el își dă seama în scurt timp că aceasta poate ajunge mai departe decât și-ar fi imaginat vreodată. Remake al filmului spaniol „Campeones”, câștigător al premiului Goya în 2018, „Champions” este regizat de Danny Byers, care a colaborat cu frații Peter și Bobby Farrelly la „Mary cea cu vino-ncoa’” (1998), una dintre cele mai populare comedii de la sfârșitul anilor ’90.

O: Champions, SUA, 2023 R: Danny Byers D: Woody Harrelson, Ernie Hudson, Cheech Marin, Matt Cook, Kaitlin Olson, Alexandra Castillo, Jacob Blair, Mike Smith, Stephanie Sy.

„Oppenheimer” – disponibil la SkyShowtime din 21 martie

Excepțională ecranizare a cărții „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”, scrisă de Kai Bird și Martin J. Sherwin, cel mai recent film al lui Christopher Nolan, „Oppenheimer” (2023), a câștigat cam toate premiile importante ale acestui sezon cinematografic: 13 nominalizări la Oscar, 5 Globuri de Aur, 7 premii BAFTA.

Emblematicul cineast a realizat nu doar un portret cuprinzător al genialului fizician J. Robert Oppenheimer (impecabil interpretat de Cillian Murphy), ci a redat inclusiv contextul istoric al creării bombei atomice și interacțiunile savantului cu ceilalți cercetători, cu familia și cu numeroșii săi adversari politici. Cu o distribuție de marcă, din care se detașează Robert Downey Jr., filmul a fost considerat punctul de plecare al unei dezbateri necesare despre rolul oamenilor de știință într-o societate îmbibată cu tehnologie, despre patriotism, cenzură și alte probleme esențiale care trebuie dezbătute public.

O: Oppenheimer, SUA, 2023 R: Christopher Nolan D: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Gary Oldman, Rami Malek, Kenneth Branagh, Matthew Modine, James D’Arcy.

„Shirley” – disponibil la Netflix din 22 martie

Filmul biografic scris și regizat de John Ridley („Amintirile și timpul”) spune povestea lui Shirley Chisholm (Regina King – „Poveste de pe strada Beale”, „Așa se întoarce roata”), o personalitate politică marcantă, fiind prima femeie de culoare care a făcut parte din Congres și a candidat la președinția Statelor Unite. „Shirley” este o cronică a campaniei sale prezidențiale îndrăznețe și revoluționare a acesteia, desfășurată în 1972. Rolul lui Wesley McDonald Holder, politician democrat care a militat pentru depășirea barierelor rasiale în politica americană, este ultimul jucat de regretatul actor Lance Reddick („Fringe”, „John Wick”).

O: Shirley, SUA, 2024 R: John Ridley D: Regina King, Lucas Hedges, Michael Cherrie, Dorian Missick, Amirah Vann, W. Earl Brown, André Holland, Terrence Howard.

Salariul groazei” (2024) – disponibil la Netflix din 29 martie

Inspirat din filmul clasic „Le salaire de la peur” (1953), al lui Henri-Georges Clouzot, cu un Yves Montand de neuitat în rolul principal, filmul pornește de la un grav accident petrecut în mijlocul deșertului, în apropierea unei tabere de refugiați. O sondă de petrol ia foc, amenințând în mod direct viețile celor din zonă. Experții trimiși la fața locului de compania care exploatează puțul constată că nu există decât o singură soluție pentru a evita catastrofa: detonarea puțului de petrol cu nitroglicerină în termen de 24 de ore. Contra unei sume importante de bani, o echipă de intervenție trebuie să parcurgă 800 de km până la zona respectivă, transportând 200 de kg de explozibil în două camioane.

Echipa are acum la dispoziție mai puțin de 20 de ore pentru a ajunge la puțul de petrol, o cursă contracronometru în care trebuie să traverseze zone ostile controlate de rebeli înarmați, să supraviețuiască trecând peste câmpurile minate și să conducă două camioane încărcate cu nitroglicerină pe teren accidentat. Regizorul Julien Leclercq a semnat și thrillerul Netflix „În umbra santinelei” (2021), cu Olga Kurylenko.

O: Le salaire de la peur, Franța, 2024 R: Julien Leclercq D: Sofiane Zermani, Alban Lenoir, Ana Girardot, Birol Tarkan Yildiz, Franck Gastambide.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton